Koronavirüs kaynaklı ölümlerde büyük düşüş! DSÖ duyurdu

Şubat ayından bu zamana kadar koronavirüs kaynaklı ölümlerin yüzde 90 oranında düştüğünü açıklayan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, "Bu pandemide uzun bir yoldan geçtik ve bu durum iyimser konuşabilmemiz için bir sebep. Fakat yönetimler, bireyler ve topluluklar ihtiyatlı davranmayı elden bırakmamalıdır" dedi.

SAĞLIK 10.11.2022, 10:19 11.11.2022, 08:03
Koronavirüs kaynaklı ölümlerde büyük düşüş! DSÖ duyurdu

Dünya genelinde koronavirüs salgını kaynaklı ölümlerinde geçtiğimiz şubat ayından bu zamana kadar yüzde 90 oranında düşüş yaşadığını aktaran Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu durumun iyimser bir miktar olduğunu ifade etti. Açıklamalarının devamında varyantlar karşı dikkat edilmesi konusunda uyaran Ghebreyesus, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

“İyimser düşünmek için bir neden ancak tedbirler bırakılmamalı”

Çevrim içi basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, koronavirüs pandemisi ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Dünya genelinde koronavirüs sebebiyle geçtiğimiz şubat ayında 75 bin ölüm görüldüğüne değinen Ghebreyesus, bu sayının geçtiğimiz haftalarda takribi yüzde 90 düştüğünü ve sayının 9 bin 400'e gerilediğini ifade etti.

Uzun bir yol geçildiğini dile getiren Ghebreyesus, "Bu rakamlar kesinlikle iyimser düşünebilmemiz için bir sebep. Fakat hükümetleri, bireyleri ve toplulukları ihtiyatlı davranmayı devam ettirmeleri konusunda uyarıyoruz." dedi.

DSÖ Direktörü, geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelere dikkat çekti

DSÖ Direktörü, koronavirüsün tedavisinin bulunmasına ve önlenebilir olmasına rağmen haftada yaklaşık 10 bin kişinin yaşamını yitirmesinin çok yüksek bir oran olduğuna dikkat çekti. Geri kalmış ve gelişmiş ülkeler içerisinde aşı olanlar ve olmayanlar arasındaki farkın hala çok yüksek olduğunu dile getiren Ghebreyesus, koronavirüsün yeni varyantlarının hızlı bir şekilde çoğalmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Yorumlar (0)