Koronavirüs için yeni tedavi yöntemi!

Tayland'da yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) görülen kişilere, HIV ve gripte kullanılan ilaçların karışımıyla tedavi uygulandı. Tedavi uygulanan hastalarda iyileşmenin görüldüğü bildirildi.

SAĞLIK 03.02.2020, 09:12 03.02.2020, 09:43
Koronavirüs için yeni tedavi yöntemi!

Bangok'daki Rajavithi Hastanesinden doktorlar, yeni tip koronavirüs tespit edilen kişilere HIV ve grip ilaçlarından meydana gelen bir karışım uyguladı.

Durumunda 10 günde iyileşme görülenler içinde Vuhan'dan gelen 70 yaşındaki Çinli bir kadının da bulunduğu belirtildi.

Kesin bir yöntem değil

Rajavithi Hastanesi doktorlarından Kriangska Atipornwanich, bunun virüsün tedavisi için kesin bir yöntem olmadığını ifade etti.

Bu yöntemin, yeni tip koronaviste uygulanacak kesin bir tedavi yönetimi olup olmadığını tespit etmek için daha fazla çalışma yapılması gerektiğine değinen Atipornwanich, "Bu karışımı uyguladıktan 48 saat sonra test sonuçları pozitiften negatife döndü." diye konuştu.

Tayland Sağlık Bakanlığıyla bugün yapılacak değerlendirme toplantısından sonra karışımın, diğer hastalara da uygulanabileceği ifade ediliyor.

Tayland'da 19 yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi. Bunlardan 8'i tedavilerinden sonra taburcu edilirken, 11'inin tedavisi sürüyor.

Yorumlar (0)