Koronavirüs aşısında müjde: Yüzde 94,5 etkili oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ilaç şirketi olan Moderna, geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yüzde 94,5 oranında etkili olduğunu duyurdu. 

SAĞLIK 16.11.2020, 15:35 16.11.2020, 15:40
Koronavirüs aşısında müjde: Yüzde 94,5 etkili oldu!

Dünya yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgası ile boğuşurken, aşı ve ilaç çalışmalarına hız kazandırıldı. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Massachusetts merkezli ilaç şirketi olan Moderna'dan söz konusu aşı çalışmalarına ilişkin müjde geldi. 

Söz konusu ilaç şirketi, geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının hastalığı önlemede yüzde 94,5 oranında etkili olduğunu ifade etti. 

İki dozluk yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının 30 bin kişi üzerinde denendiği belirtildi. 

Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama Moderna SEO'su Stephane Bancel'dan geldi. Bancel, söz konusu yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının hem Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) hem de dünya genelinde pek çok insana fayda getireceğini belirtti. 

Geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının Pfizer BioNTech'e ait aşı ile karşılaştırılmasının doğru olmayacağını kaydeden Bancel, "Bunun için henüz erken." dedi. 

"Buzdolabı sıcaklığında saklanabilir"

Bancel, yine de geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının Pfizer BioNTech'e ait aşıya göre kritik bir avantaja sahip olduğunu söyledi.

Moderna'ya ait yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşının buzdolabı sıcaklığında (36-46 derece Fahrenheit) bir ay boyunca saklanabileceğine dikkat çekerken, Pfizer BioNTech tarafından geliştirilen aşının ise -94 derece Fahrenheit sıcaklıkta muhafaza edilebileceğini ve bunun için kuru buz ve özel kapların şart olduğunu ifade etti. 

Yorumlar (0)