Korona tedavisinde yeni umut! 2 bin 500 kişide denenecek

Gut tedavisinde başvurulan Colchicine isimli ilaç, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastanede tedavi altında bulunan 2 bin 500 kişinin üzerinde test edilecek. 

SAĞLIK 27.11.2020, 15:30 28.11.2020, 12:46
Korona tedavisinde yeni umut! 2 bin 500 kişide denenecek

Bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altına alınabilmesi için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) için aşı çalışmalarının yanı sıra ilaç denemeleri de yapılıyor. 

Dünya genelinde 1 milyon 400 binden fazla kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında "rastgele seçilen kişilere yönelik kontrollü deneme" sistemi uygulanıyor. Söz konusu sistem kapsamında yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastanelerde tedavi altında bulunan kişilerin üzerinde ilaç denemeleri gerçekleştiriliyor. 

"2 bin 500 kişi rastgele seçilecek"

Gut tedavisinde başvurulan Colchicine isimli ilacın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının üzerinde test edileceği bildirildi. Anti-enflamatuar ilacının denemeleri için 2 bin 500 kişinin rastgele olarak seçileceği ve söz konusu denemelerin 28 gün boyunca sürebileceği ifade edildi. 

"İlk dozda 1.000 mikrogram verilecek"

Colchicine isimli ilacın uygulamasında ilk dozda 1.000 mikrogram verileceği kaydedildi. Bu ilaçtan daha sonra 10 gün süresince her 12 saatte bir 500 mikrogram verileceği belirtildi. İkinci aşamadan sonra 17 gün süresince yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının takip edileceği aktarıldı. 

"Fiyatı uygun"

Oxford Üniversitesi'nden Peter Horby, Colchicine isimli ilacın "rastgele seçilen kişilere yönelik kontrollü deneme" sistemi için önemli olduğu çünkü söz konusu ilacın fiyatının uygun olduğu ve rahat bir şekilde erişilebildiği bildirildi. 

"En ağır hastalarda bile belirtileri azaltabilir"

Bilim insanları, yeni tip koronavirüste (Covid-19) iltihaplanmanın kritik bir role sahip olduğunu ve Deksametazon isimli anti-enflamatuar ilacının en ağır yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarında bile belirtileri azaltılabileceğini ifade etti. 

"Remdesivir'in iyi geldiğine dair kanıt yok"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Remdesivir'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının iyileşmelerine katkı sağladığına ilişkin herhangi bir delile ulaşılamadığını duyurmuştu. Ağır yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının tedavisi için Remdesivir'e yoğun talep olduğuna dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), söz konusu ilacın klinik uygulamadaki rolünün hala belirsiz olduğunu bildirmişti.

Yorumlar (0)