Korona riskini azaltıyor: Günde 15 dakika...

Avustralya’lı Doktor Rachel Neale, D vitamininin koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı akut solunum yolu enfeksiyonu riskini azalttığını keşfetti. Doktor Neale, günde 5 ila 15 dakika arası güneş ışığına maruz kalınması gerektiğini öneriyor.

SAĞLIK 28.04.2020, 23:50 28.04.2020, 23:32 Hanife
Korona riskini azaltıyor: Günde 15 dakika...

Avusturalyalı  uzmanlar yaptıkları araştırmalar sonucu  D vitaminin koronavirüs (Kovid-19)  riskini azalttığını, vitaminin eksik olması halinde de solunum yolu enfeksiyonu geliştirme olasılığı iki kat daha yüksek olduğunu tespit ettiler.

‘15 dakika güneşte kalmak yeterli’

Daily Mail’ine röportaj veren Dr. Rachel Neale hava durumuna bağlı olarak günde 5 ila 15 dakika arası güneş ışığı alınması gerektiğini tavsiye etti.

Avustralyalı cilt kanseri araştırmacısı Doktor Neale, insan vücudunda yeterli D vitamini olduğunda virüse karşı savunmanın arttığını ifade etti.

Neale “Şimdi D vitamini eksikliği için uygun bir zaman değil. D vitamininin bağışıklık sistemi üzerinde önemli etkileri var. Buna göre D vitamini eksikliği, semptomatik Covid-19’a sahip olma potansiyelini artırıyor” dedi.

Evden çıkamayanlara D vitamini takviye önerisi

Doktor Neale, geçen yıl ki araştırmasında D vitamininin şu anda Covid-19’un da yol açtığı akut solunum yolu enfeksiyonu riskini azalttığını keşfetti.

Yetmiş sekiz bin hastayı kapsayan araştırmada D vitamini seviyesi düşük olan kişilerin, yüksek düzeyde akut solunum yolu enfeksiyonu geliştirmesinin neredeyse iki katı olduğu gözlemlendi.

Ayrıca D vitamini eksikliği olan kişilerin, hastalıklarının uzun sürmesi olasılığı da oldukça fazla.

Doktor, güneş ışığının daha fazla fayda sağladığına inandığı için D vitamini takviyeleri alınmasını önermiyor ancak evlerinden ayrılamayan insanlar için yararlı olabileceğini belirtiyor.

Avustralya’daki Covid-19 önlemleri, insanların egzersiz için evden çıkmalarına izin veriyor. Doktor Neale, onların bu süre zarfında sağlıklı bir şekilde D vitamini alabileceklerinin altını çiziyor.

Yorumlar (0)