Korona nedeniyle saçlarınız dökülüyor olabilir!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, saç dökülmesinin bağışıklık sistemi ile ilgisi olduğunu, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtisi olabileceğini ifade etti.

SAĞLIK 13.08.2020, 10:38 13.08.2020, 10:43
Korona nedeniyle saçlarınız dökülüyor olabilir!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Amerikan oyuncu Alyssa Milano'nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle saçlarının dökülmesine ilişkin açıklamada bulundu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile alakalı her gün yeni semptomlardan bahsedildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, bu konuda temkinli olunması gerektiğini ve istatistiklere bakılmasının önem taşıdığını belirtti.

Prof. Dr. Ceyhan, hıçkırığın da yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtisi olduğunun söylendiğini hatırlatarak, bahsedilen belirtilerin birçoğunun yeni tip koronavirüsle (Covid-19) ilintili olduğuna dikkat çekti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bağışıklık sisteminin anormal çalışmasına neden olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ceyhan, saç dökülmesinin de bağışıklık sistemi ile alakalı bir problem olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ceyhan, saç hücrelerine de antikor gelişmesi durumunda bu tarz semptomlar ile karşılaşılabileceğini ifade ederek, saç dökülmesinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtisi olabileceğini aktardı.

Bunun kesinlikle çeşitli testlerle desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, yaz aylarında yeni tip koronavirüsün (Covid-19) biteceğine yönelik iddialara da değindi.

Prof. Dr. Ceyhan, şu ana kadar hiçbir pandeminin yaz aylarında sona ermediğini belirterek, hatta pandemilerin genel olarak bu mevsimde yıkıcı etkiler gösterdiğini ifade etti.

Kış aylarında pandemilerin hız kazanmasının en önemli nedenini "kapalı yerlerde toplu halde bulunulması" şeklinde açıklayan Prof. Dr. Ceyhan, iş yerleri ve okulların da kilit bir rol oynadığını söyledi.

Prof. Dr. Ceyhan, okulların açılmasıyla birlikte vakalarda artış yaşanacağını iddia ederek, bunun ikinci büyük dalga olarak meydana geleceğini düşünmediğini ekledi. 

Yorumlar (0)