Korona aşısının dağıtımı başladı! "Her şey normale dönecek"

Pfizer ve BioNTech tarafından ortak geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşıları, İngiltere'ye gitmek üzere Belçika'dan yola çıktı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bahar aylarında her şeyin normale döneceğini söyledi. 

SAĞLIK 03.12.2020, 10:45 03.12.2020, 11:27
Korona aşısının dağıtımı başladı! "Her şey normale dönecek"

İngiltere'de şu ana kadar 1 milyon 600 binden fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Söz konusu ülkede, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 60 bin ölüm gerçekleşti. İngiltere, Pfizer ve BioNTech tarafından ortak geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yaygın kullanımına veren ilk ülke olmuştu.

İngiliz hükümeti, yüzde 95 koruma sağlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının sevkiyatı için harekete geçti. Tırların, Belçika'nın Puurs kentinde ilaç şirketi Pfizer'a ait tesislerden binlerce doz yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısıyla beraber yola çıktığı bildirildi. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülke tarihindeki en geniş kapsamlı "toplu aşılamanın" hayata geçirilmek üzere olduğunu ifade etti. 

İngiltere Başbakanı Johnson, bahar aylarında hayatın normal akışına döneceğine dikkat çekti.

Associated Press (AP) haber ajansı ile Reuters haber ajansı, sevkiyata dair fotoğrafları yayınladı. 

20 milyon kişi aşılanacak

İngiltere, Pfizer ve BioNTech tarafından ortak geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarından 40 milyon doz satın aldı. Yani söz konusu ülkede 20 milyon kişiye aşı yapılabilecek. 

"İlk etapta 800 bin doz gelecek"

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ilk aşamada yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının 800 bin dozun Belçika'nın Puurs kentinde bulunan tesislerden sevk edileceğini aktarmıştı. 

"Sonun başlangıcı"

Alman biyoteknoloji firmasının kurucu ortağı olan Prof. Dr. Uğur Şahin, Pfizer ile birlikte geliştirdikleri aşıya ilişkin açıklamada bulunmuştu. Prof. Dr. Şahin,  "yeni tip koronavirüsün (Covid-19) sonunun başlangıcı" olacağını ifade etmişti. 

Öncelik yaşlılarda

İngiltere'de Pfizer ve BioNTech tarafından ortak geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşıları, ilk olarak bakımevlerinde bulunan yaşlılara, onların bakımını üstlenen çalışanlara, sağlık görevlilerine ve diğer yüksek risk grubunda bulunan insanlara uygulanacak.

Yorumlar (0)