Korona aşısına ABD'den 1.6 milyar dolarlık yatırım!

Washington yönetimi, 100 milyon doz yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için Novavax ilaç şirketine 1.6 milyar dolar ödeyecek.

SAĞLIK 08.07.2020, 09:29 08.07.2020, 09:40
Korona aşısına ABD'den 1.6 milyar dolarlık yatırım!

ABD, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için yürütülen çalışmalara yatırım yapmayı sürdürüyor.

Washington yönetimi, Novavax ilaç şirketine, 100 milyon doz yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı üretmesi için 1.6 milyar dolar ödeme gerçekleştirecek. 

Yönetimi ile ilaç şirketi arasındaki anlaşmanın, Başkan Donald Trump'ın sene sonuna kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını bulacağına dair vaadini yerine getirmesi için yürütülen "Warp Speed" projesi dâhilinde gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Söz konusu şirket, bu bütçenin, bütün test süreçleri ile üretim aşamalarını kapsadığını bildirdi.

Washington yönetimi ile yapılan anlaşma doğrultusunda klinik testlerin sonuçlarını almadan aşı üretmeye başlayabileceklerini duyuran Novavax, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının etkin ve güvenli olduğunun doğrulanması halinde 2021 yılının ilk 3 ayında, 50 milyon kişi için 100 milyon doz sağlanabileceğini kaydetti. 

Şirketin yöneticisi, birinci faz testlerin önümüzdeki hafta başlayacağını, üçüncü faz insanlı deneylere ise Ekim ayında yoğunlaşılacağını aktardı. 

Sağlık Bakanı Alex M. Azar tarafından da konuya dair açıklama yapıldı. Bakan Azar, "Warp Speed" projesinin, bu sene sonunda etkin ve güvenli bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına sahip olma olasılığını artırdığını ifade etti. 

Bu şirketin Amerikan ordusunu salgına karşı korumak amacıyla Pentagon'a 10 milyon doz aşı üreteceklerine dair söz verdiği ve 60 milyon dolar değerinde bir kontrata imza attığı belirtiliyor. 

Yorumlar (0)