Korona aşısı tutmadı, virüse ikinci kez yakalandılar

Meriç İlçe Belediye Başkanı Erol Dübek (72) ve ailesi ikinci doz koronavirüs aşılarını olmalarına rağmen yeniden virüse yakalandılar.

SAĞLIK 12.04.2021, 17:56 13.04.2021, 10:59
Korona aşısı tutmadı, virüse ikinci kez yakalandılar

Edirne Meriç İlçesinin 72 yaşındaki Belediye Başkanı Erol Dübek ve ailesinin yeniden koronaya yakalanmasının ardından belediye çalışanları da karantina altına alındı.

Aşıdan 16 gün sonra yeniden virüse yakalandılar

Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek ve ailesi ikinci doz koronavirüs aşısını olduktan 16 gün sonra yeniden virüse yakalandı.

Dübek’in koronavirüs aşısına rağmen ikinci defa virüse yakalanmasıyla belediyede çalışan 10 kişi ise mecburi olarak karantinaya alındı.

Meriç’te vaka sayıları alarm veriyor

2 bin 850 nüfusun yaşadığı Meriç ilçe merkezinde korona virüs vakaları son dönemde tavan yapmış durumda. Durumdan vatandaşlarında tedirgin oldukları gözlenirken alınan sıkı önlemlerle vaka sayılarının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Kaymakamlıktan vatandaşlara uyarı geldi

Vatandaşları virüse karşı korumak ve ilçedeki vaka sayılarını azaltmak amacıyla 6 maddelik bir uyarı hazırlayan Meriç İlçe Kaymakamlığı, özellikle evlerde gün düzenlenmemesini istedi. Ayrıca ev partileri ve doğum günü gibi etkinliklerin yapılmaması uyarısında bulunuldu. Kaymakamlık, vakalar bitene dek evlere misafir alınmamasına ve temizlik kurallarına riayet edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)