Koranavirüs 'kısır yapıyor' iddiası!

Çin'de koronavirüs salgının başlamasının ardından hastaların tedavi süreci için belirlenen hastanelerden biri olan Wuhan Tongji Hastanesi, koronavirüsle ilgili yeni bir teori ortaya attı. Uzmanlar virüsün erkek üreme organlarında zarar verebileceğini belirterek iyileşen hastaları sprem kalitesini ölçtürmek için test yaptırmaları konusunda uyardı.

SAĞLIK 13.03.2020, 14:51 13.03.2020, 15:00 Hanife
Koranavirüs 'kısır yapıyor' iddiası!

Çinli doktorlar, koronavirüse yakalanmış erkek hastalarını iyileştikleri anda sperm kalitelerini test etmeye çağırdı, çünkü enfeksiyonun üreme organlarının işlevine hasar verebileceğini düşünüyorlar.

Henüz virüsün kısırlık yaptığına dair bilimsel bir veri yok ancak Wuhan’daki sağlık görevlileri virüsün, sperm üretimini etkileyebileceğine dair bir olasılık olduğunu belirttiler. 

Wuhan'da bulunan Tongji Hastanesi'ne göre koronavirüs genel olarak hastaların akciğer ve bağışıklık sistemlerini hedef alıyor olsa da virüsün verdiği zarar erkeklerin üreme organlarını da kapsıyor olabilir. Bu teoriyi açıklayan hastanenin Üroloji bölümünden Profesör Li Yufeng.

Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne bağlı Tongji Hastanesi, Ocak ayında Wuhan'da salgının başlamasından bu yana hükümet tarafından koronavirüs hastalarını tedavi etmek için belirlenen hastanelerden birisi olmakla dikkat çekiyor.

Hastanenin üroloji ekibi, 2002 ve 2003 yılında etkili olan SARS salgınında bazı erkek hastaların üreme organlarında bağışıklık sistemine bağlı bozukluklar görüldüğünü de hatırlatarak durumun ciddiye alınması çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)