Köpekler, kalp krizi ve felci azaltıyor

Amerikan Kalp Birliği'nin en son araştırmasına göre, köpek sahibi insanların felç veya kalp krizi geçirme ihtimali düşüyor.

SAĞLIK 23.10.2019, 17:49
Köpekler, kalp krizi ve felci azaltıyor

Köpek sahipliğinin insan sağlığına faydaları, gün geçtikçe farklı bir alanda kendisini gösteriyor. "İnsanın en sadık dostu" olarak adlandırılan köpeklerin ruh sağlığına yaptığı katkıya ek olarak fiziksel sağlığa katkısı da ispatlandı. Amerikan Kalp Birliği, yaptığı araştırmada köpeği olan insanların kalp krizine yakalanma ve felç geçirme olasılığının, diğer insanlara göre daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Köpekler egzersiz de yaptırıyor

Amerikan Kalp Derneği'nden Glenn Levine, "Bir köpeği benimsemenin veya doğrudan sahip olmanın ölüm oranını azalttığını kanıtlayamıyor olsa da, bu sağlam bulgular kesinlikle en azından bunu öne sürüyor" diyerek çalışmanın geniş ve kaliteli verilerle yürütüldüğünü söyledi.

Toronto Üniversitesi'nden Caroline Kramer, köpek sahiplerinin aynı zamanda düzenli bir şekilde egzersiz de yaptıklarını, bunun da tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Köpekler faydalı ancak reçete değil

Araştırmacılar ve veterinerler, köpeklerin faydalarından dolayı veya sadece şirin gözüktükleri için alınmasına karşı köpek sahiplenmek isteyenleri uyarıyorlar. İsveç Uppsala Üniversitesi'bdeb Profesör Tove Fall, "Köpekler, yalnızca evcil hayvana iyi bir yaşam sağlama kapasitesi ve bilgisine sahip olduklarını düşünen insanlar tarafından alınmalıdır” diyerek bu duruma karşı insanları uyardı.

Yorumlar (0)