Konya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı

Şehir hastanelerine bir yenisi daha eklendi. İlk etapta 838 yatak kapasitesiyle birlikte Konya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı.

SAĞLIK 05.08.2020, 21:18
Konya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı

Türkiye'de şehir hastanelerinin sayısı bir tane daha arttı.

Sağlık Bakanlığı tarafından özel sektör ve kamu iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" dahilinde yapımı biten Konya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulü başladı.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastanede yapmış olduğu açıklamada, 5 Ağustos itibarıyla Konya Şehir Hastanesi'nin acil servis ve poliklinikleri için hasta kabulünün başlandığını kaydetti.

İlk etapta 838 yatak kapasitesiyle hizmete başladı

Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hayalim' diye nitelendirdiği şehir hastanelerinden Konya Şehir Hastanesi'nin hizmete açılmasının mutluluğunu yaşadığını kaydederek, 838 yat kapasitesiyle ilk etapta hizmet vermeye başlayan hastanenin yıl sonuna kadar tamamlanacak olan ikinci etabıyla birlikte toplamda bin 250 yatak kapasitesine sahip olacağını vurguladı.

Bakan Koca Twitter hesabından duyurdu

Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabı üzerinden Konya Şehir Hastanesi'nin hasta yoğunluğu ve yatak açısından şehirdeki diğer hastanelerin yükünü ciddi orana hafifleteceğini kaydetti.

Yorumlar (0)