Komşuda koronavirüs kâbusu: Ölü sayısı 291 oldu!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 291 oldu.

SAĞLIK 10.03.2020, 13:50 10.03.2020, 14:01
Komşuda koronavirüs kâbusu: Ölü sayısı 291 oldu!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılıyor.

Koronavirüsün çok vurduğu ülkelerden biri de komşu İran oldu.

Ülkede  yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 54 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 291 oldu. Vaka sayısı ise 8 bin 42'ye ulaştı. 

13 sağlık çalışanı öldü 

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 9 doktor ve 4 hemşire yaşamını yitirdi. 

İran basını, en çok Covid-19 vakasına rastlanılan Gilan'da 3, Mazenderan'da 2, Reşt, Astara, Bender Abbas ve İsfahan'da birer doktorun yaşamını yitirdiğini, Reşt'te 2, Tahran ve Lahican'da birer hemşirenin yaşamını yitirdiği bildirdi.

70 bin hükümlü serbest bırakılacak

Öte yandan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaklaşık 70 bin hükümlünün serbest bırakakılacağı duyuruldu. 

İran Ulusal Kriz Başkanı da yakalandı

ISNA'ya (İranlı Öğrenciler Haber Ajansı) konuşan, İran Ulusal Kriz Yönetim Kurumu Sözcüsü Ali Bahtiyari, "Neccar, geçen hafta grip belirtileri nedeniyle sağlık merkezine başvurmuştu. Yapılan testler sonucu kendisine Covid-19 (yeni tip koronavirüs) teşhisi konuldu." ifadelerini kullandı.

İran Ulusal Kriz Yönetim Kurumu Sözcüsü Ali Bahtiyari, birkaç gündür hastanede tedavi gören İran Ulusal Kriz Yönetim Kurumu Başkanı İsmail Neccar'ın durumunun iyiye gittiğini ve bugün evinin karantina olarak kullanılıp kendisinin müşahede altında tutulacağını belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19), İran'da başta başkent Tahran olmak üzere hızla yayılırken, şu ana kadar aralarında üst düzey isimlerin bulunduğu 194 kişinin ölümüne neden oldu. Bu kişiler arasında Tahran Milletvekili Fatma Rehber, eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin önde gelen din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mir Muhammedi ve İran'ın eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam da bulunuyordu.

Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yakalananlar arasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 23 milletvekili de yer alıyor.

Yorumlar (0)