Komşuda koronavirüs kâbusu: 17 kişi daha öldü!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 17 kişi daha hayatını kaybetti. Bölgece salgın nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 124 oldu.

SAĞLIK 06.03.2020, 14:09 06.03.2020, 14:49
Komşuda koronavirüs kâbusu: 17 kişi daha öldü!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılıyor.

Koronavirüsün en çok vurduğu ülkelerden biri de İran oldu. Komşuda salgın nedeniyle 17 kişi daha yaşamını yitirdi. 

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 107'den 124'e çıktığını bildirdi. Cihanpur, toplam vaka sayısının da bin 234 artarak 4 bin 747'ye çıktığını kaydetti. 

Gilan, Tahran, Merkezi, Kum, Elburz, Kazvin ve İsfahan'da en fazla vakaya rastlandığını belirten Cihanpur, 15 bin 981 kişinin hastanelerde bulunduğunu ve 913 kişinin iyileşerek taburcu edildiğini aktardı. 

Eğitime koronavirüs engeli

Diğer yandan, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19)  sebebiyle okullar ve üniversitelerde eğitime 2 hafta ara verildi.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülke genelinde bulunan ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerin salgına karşı alınan önlemler dâhilinde 20 Mart gününe kadar tatil edildiğini bildirdi. 

"Tatili fırsat olarak görmeyin"

Vatandaşların tatili fırsat olarak görmemesi ve seyahat etmemesi gerektiğini aktaran Nemeki, "Gidiş-gelişleri önlemek için sert önlemler alacağız. Vatandaşlardan evlerinde kalmasını rica ediyorum. Bu hafife alınacak bir mesele değildir. Koronavirüsün yayılma hızı ve tesir etme derecesi çok yüksek. Yolculuk çok tehlikeli." dedi. 

Nemeki, koronavirüsün yolculuklar ile yayıldığını vurgulayarak, sağlık yetkilileri tarafından yapılan uyarıların ciddiye alınması gerektiğini aksi halde salgının daha uzun süre devam edeceğini kaydetti. 

"Kağıt para kullanmayın" çağrısı

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında kağıt para kullanılmamasına yönelik uyarıda bulundu. 

Nemeki, ulaşım sisteminde banknot yerine yeni bir mekanizmanın geliştirileceğini bildirdi. 

Yorumlar (0)