Kolombiya'yı da salgın vurdu: 6 çocuk öldü!

Dünya genelinde paniğe neden olan koronavirüs salgını sürerken, Kolombiya’dan korkutan bir salgın haberi daha geldi. Kaynağı henüz tespit edilemeyen salgın nedeniyle 6 günde 6 çocuk yaşamını yitirdi.

SAĞLIK 29.01.2020, 14:01
Kolombiya'yı da salgın vurdu: 6 çocuk öldü!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak yayılmaya başlayan koronavirüs salgını dünyada büyük paniğe yol açarken, Kolombiya’dan korkutan bir salgın haberi geldi. 

Kolombiya Sağlık Bakanlığı, ülkenin kuzeybatısındaki Choc eyaletinde bulunan Bajo Baud bölgesinde Wounnaan yerli barınağında başka bir salgın görüldüğünü duyurdu. Bakanlık, salgının 23 Ocak gününden itibaren 6 çocuğun hayatını kaybetmesine, 60’tan fazla kişinin hasta olmasına yol açtığını bildirdi.

Bölgede başlayan salgının sebebi henüz tam olarak tespit edilemedi. 

Bakanlık, Choc eyaletinde bulunan yerel merkezinin durum değerlendirmesi yaptığını, Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün (INS) ise "kalıcı koordinasyon" amacıyla operasyona devam ettiğini kaydetti.

"Çocuklarda ateş ve kusma gibi şikâyetlere neden oluyor"

Kolombiya Wounaan Halk Otoriteleri Konseyi'nin (Woundeko) yasal temsilcisi Orlando Moya, söz konusu salgınının 10 yaşın altındaki çocuklarda kusma, ateş ve ishal gibi şikâyetlere sebep olduğunu aktardı. 

Moya, duruma tepki göstererek, "Çocuklar ölüyor, sonuncusu dün öğle saatlerinde öldü. Kimse bize bunun nedenini söylemiyor." dedi.

"Temiz su kıtlığı nedeniyle olabilir"

Choc Sağlık Bakanı Carlos Tirso Murillo, salgına ilişkin henüz kesin bir bilgi vermezken, salgının temiz su bulunamaması sebebiyle akut bir ishal salgını olabileceğini söyledi.
 

Yorumlar (0)