Koca: Türkiye'nin Vuhan'ı "İstanbul" oldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul, Türkiye'nin Vuhan'ı oldu. 3'er uzmandan oluşan ekiplerimiz 1300 araçla tüm İstanbul'u bulaşı zincirini tespit için dolaştı. Tıbbi dedektif gibi iz sürdü." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 24.04.2020, 09:07 24.04.2020, 11:03
Koca: Türkiye'nin Vuhan'ı "İstanbul" oldu!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle şu ana kadar 2 bin 491 kişi hayatını kaybetti. Tespit edilen vaka sayısı ise 101 bin 790'a ulaştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin yaşanan gelişmeleri aktardı. 

Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu'nun haberine göre, Bakan Koca, Çin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının ilk tespit edildiği Vuhan kenti ile İstanbul'u kıyaslayarak şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin Vuhan'ı, İstanbul oldu. Hatta İstanbul, Vuhan'a göre daha iç içe bir kent. Salgını İstanbul'da kontrol altına aldık. 3'er uzmandan oluşan ekiplerimiz 1300 araçla tüm İstanbul'u bulaşı zincirini tespit için dolaştı. Tıbbi dedektif gibi iz sürdü. Bu yöntemi uygulamasaydık İstanbul'da salgını kontrol altına almamız çok zor olurdu. Neden? Çünkü ilk gelen hastalar solunum desteğine ihtiyaç duyacak halde idi. Bulaşı zinciri belirlendikçe hastalar erken tanı ile tedaviye alındı ve süreç yönetilebilir düzeyde gelişti."

"Bayramda tokalaşma olmamasını arzu ediyoruz"

Koca, Ramazan ayında toplumsal hareketliliğin kontrol edilmesinin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede kritik bir eşik olduğunu belirterek, "Henüz vaka sayısının sınırlı olduğu illerin önümüzdeki dönemde yeni odaklar haline gelmemesi için sosyal izolasyon mutlak gereklilik. Toplum sağlığı için bayramda tokalaşma, kucaklaşma olmamasını arzu ediyoruz. İnşallah bu zorlu günleri geride bıraktığımızda çifte bayram yaşayacağız." dedi.

Yorumlar (0)