Koca: Maske artık hayatımızdan çıkacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yönelik aşı çalışmalarında ciddi ilerleme kaydedildiğine dikkat çekerek, maskenin kısa süre içerisinde insanların hayatlarından çıkacağını ifade etti. 

SAĞLIK 13.11.2020, 10:57
Koca: Maske artık hayatımızdan çıkacak!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere rağmen vaka sayıları patlak vermiş durumda.

81 ilde maske zorunluluğun getirilmesinin ardından son olarak sigara yasağı getirildi. Tüm illerde valilikler ve kaymakamlıklar tarafından belirlenen alanlarda vatandaşların maskelerini indirip sigara içmelerine yasak getirildi. 

Vatandaşlar maske takmaktan bunalmış durumda olsalar da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak için şu anda tek yöntem bu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanımına ilişkin açıklamada bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, özgürce nefes alınan günlere hasret kalındığına dikkat çekti.

Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yönelik aşı çalışmalarında ciddi ilerleme kaydedildiğini belirterek, maskenin kısa süre içerisinde insanların hayatlarından çıkacağını ifade etti.

Sonucun beklenmesi gerektiğini aktaran Koca, o zaman kadar vatandaşların ev dışında ve başka insanlarla birlikte oldukları tüm alanlarda maskelerini kurallara uygun olarak takmaları gerektiği konusunda uyardı. 

Koca, vatandaşlara bu konuda sabır gösterdikleri için teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0)