Koca: Koronavirüsün artış trendi tüm Türkiye'ye yayıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artış trendinin tüm Türkiye'ye yayıldığını ifade etti. 

SAĞLIK 18.11.2020, 11:40 18.11.2020, 11:57
Koca: Koronavirüsün artış trendi tüm Türkiye'ye yayıldı!

Sağlık Bakanlığının 2021 yılına ilişkin bütçe görüşmeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da söz konusu görüşmelere katıldı. 

Yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ilişkin sunum yapan Bakan Koca, Bursa, İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşanan artış trendinin tüm Türkiye'ye yayıldığını söyledi. 

"Radikal önlemler kaçınılmaz hale geldi"

Koca, söz konusu artışın göğüslenebildiğini ancak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılımını durdurmak amacıyla radikal önlemlerin hayata geçirilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaştırıcılığının azalmadığına dikkat çeken Koca, kitlesel bulaşma sürecine geçildiğini belirtti.

"55 milyon vaka var"

Koca, dünya genelinde şu anda 55 milyon yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının bulunduğunu kaydederek, can kayıplarının ise 1 milyon 326 bini aştığını ifade etti.

100 binden fazla ağır vakanın da hastanelerde tedavi altında olduğunu aktaran Koca, disiplinli yaşamın bir süre daha sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. 

"Bir aşıda insan denemelerine geçildi"

Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin 16 farklı çalışma yürütüldüğünü belirterek, söz konusu çalışmalardan birinde klinik öncesi sürecin başarılı bir şekilde tamamlandığını ve insan denemelerine geçildiğini söyledi.

"2020 sona ermeden aşının bulunmasını umut ediyorum"

Almanya ve Çin kaynaklı yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının Türkiye'de de faz çalışmalarının sürdüğünü kaydeden koca, 2020 senesi sona ermeden aşının bulunmasını umut ettiğini aktardı.

Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin güvenli bir şekilde üstesinden gelinmesi gerektiğini vurguladı.

"273 sağlık tesisi tamamlanacak"

2021 senesinde 273 sağlık tesisini tamamlamayı hedeflediklerini ve bunlardan 54'ünün hastane olacağını belirten Koca, 13 bin 995 nitelikli yatak kapasitesini Türkiye'ye kazandırmak için çalıştıklarını ifade etti. 

Yorumlar (0)