Koca'dan "asistanların nöbetleri” hakkında talimat

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ildeki üniversite ve araştırma hastanelerinin başhekimlerine talimat vererek asistan doktorların nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesini istedi. 

SAĞLIK 10.11.2021, 15:15 11.11.2021, 08:49
Koca'dan "asistanların nöbetleri” hakkında talimat

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ildeki üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinin başhekimlerine mektup göndererek “nöbet” konusunda düzenleme yapmaları gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, asistan hekimlerinin nöbetlerinin mevzuata uygun olarak düzenlenmesi konusunda bildirimde bulundu. 

Türkiye genelindeki 136 başhekime gönderilen mektupta “Saygıdeğer başhekim arkadaşım, bu mektubum, son derece önemli bir konuyu sizinle hasbihal amacı taşıyor.” ifadeleri ile söze başlayan Bakan Fahrettin Koca, sağlık hizmetlerinde ve bu hizmetlerin sürdürülmesinde uygulanan planlamalarda yaşanan bazı sorunlar sebebiyle birinci derecede farkındalık sahibi olan kişilerin başhekimler olduğunu ifade etti. 



“Gösterdiğiniz çaba, takdire şayandır” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi sürecine atıfta bulunarak, “Gösterdiğiniz çaba, özellikle de yaşadığımız süreç açısından takdire şayandır. İlgili yönetici arkadaşlarım ve şahsım adına sizlere teşekkür etmek isterim.” 

Mevzuat vurgusu 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Kasım 2021 tarihinde İl Sağlık Müdürlükleri tarafından başhekimlere ulaştırdığı “Uzmanlık Eğitim Görenlerin Nöbet Hizmetleri” konulu yazısında, “Çözümü aciliyet gösteren bir sorun için kararlı ve kalıcı adımlar atmanız gerekiyor. Yıpratıcı olan ve uzun çalışma süreleri bulunan arkadaşlarımızın bu sürelerini nöbet düzenlemelerini yasal mevzuatımıza uygun ve insani koşullara kavuşturmakta bir irade ortaya koymalıyız.” ifadelerini kullandı. 

Bakan Fahrettin Koca, başhekimlerle bu konu hakkında sık sık diyalog içerisinde olacaklarını belirterek asistan hekimlerin nöbetlerinin mevzuata göre düzenleneceği konusunda kararlılıklarının devam edeceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)