Koca: Çocuklara bunu çok mu görüyorsunuz?

Sağlık ve Millî Eğitim bakanlıkları başta olmak üzere devletten sık yapılan çağrılar bazı vatandaşlarda karşılık bulmuyor.

SAĞLIK 18.08.2020, 11:31
Koca: Çocuklara bunu çok mu görüyorsunuz?

Ülkelerin ekonomi, güvenlik, adalet, sağlık ve daha onlarca ayağının eğitim üzerine inşa edildiği gerçeğini umursamayarak adeta koronavirüse davetiye çıkaran vatandaşlar, yeni neslin eğitim hayatını tehlikeye atmaya devam ediyor.

Koronavirüs taşıdığını bile bile çiğ köfte satmaya devam eden esnaf, karantinadan kaçıp geziye katılan hasta, düğünlerde maskesiz ve el ele halaya duran davetliler, mesafesiz eğlenceler, iç içe asker uğurlayanlar binlerce örnekten birkaçı.

Basına yansıyan görüntüler, çocukların ve gençlerin geleceği için kaygılanan en başta Millî Eğitim ve Sağlık bakanlıklarını kara kara düşündürüyor.

Bakan Koca adeta yalvardı

Her gün bu örneklerin onlarcasını gören Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih olan 21 Eylül için çağrıda bulundu.

Hep birlikte, 21 Eylül'e hazırlanılması çağrısını yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbirlerle koronavirüse yayılma şansı verilmemesini isteyerek, "Çocuklara bunu çok gören var mı?" diye sordu.

Twitter'dan yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çocuklar ve gençlerin "okulları ve büyükleri için" salgına karşı ellerinden geleni yaptığını ve büyük fedakârlıklarda bulunduklarını hatırlattı.

Paylaşımında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çocukların ve gençlerin bu fedakârlıklarına karşılık verilmesini isteyerek, "Çocuklara bunu çok gören var mı?" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)