Koca: Bu sonucu bekliyorduk

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, dünkü vaka sayılarını yorumladı.

SAĞLIK 16.08.2020, 10:24
Koca: Bu sonucu bekliyorduk

Dün, son 45 günün en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını vurgulayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Bu sonucu bekliyorduk." dedi.

Twitter hesabından Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vaka sayılarındaki artışa dair paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, dün erişilen son 45 günün en yüksek koronavirüs vaka sayısına şaşırmadıklarını ve bu sonucu beklediklerini belirterek, son zamanlarda toplumdaki sosyal mesafe ve maske konusundaki gevşekliğe dikkat çekti.

Her bir vatandaşın salgına karşı sağlık çalışanları gibi savaştığı günlerde alınan sonuçları hatırlatan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüsün (Covid-19) tedbirlere karşı elinin kolunun bağlı kaldığını ve çaresiz olduğunu, tedbirlere uyulmaması durumunda Covid-19'a yardımcı olunduğunu kaydederek, "Tedbirlere karşı eli kolu bağlı koronavirüs, bizi yıldıramaz." dedi ve "Bu savaşta yine beraber miyiz?" diye sordu.

Son haftalarda vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet etmemesi üzerine İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde peş peşe denetim ve kontrol yapmış, kurallara uymayanlara ceza kesilmişti.

Yorumlar (0)