Koca: Birinci dozu olan sağlıkçı sayısı...

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, saat 13.00 itibarıyla CoronaVac aşısının birinci dozu uygulanan sağlık çalışanı sayısının 100 bini aştığını bildirdi. Türkiye'nin aşı programını uygulama noktasında güçlü bir alt yapısının bulunduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Koca, bu güce inanıp destek veren herkese teşekkürlerini ilettiğini ifade etti.

SAĞLIK 14.01.2021, 14:46 15.01.2021, 09:13
Koca: Birinci dozu olan sağlıkçı sayısı...

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, CoronaVac aşısının birinci dozunu uygulatan sağlık çalışanı sayısının saat 13.00 itibarıyla 100 bini aştığını belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya platformu Twitter'daki hesabı @drfahrettinkoca üzerinden yaptığı bilgilendirme paylaşımında, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan analizler sonrası "Acil Kullanım Onayı" alan ve Covid-19 mücadelesinde aktif olarak en ön cephede savaşan sağlık çalışanlarına uygulanmasına başlanan Çin menşeili CoronaVac aşısına dair bilgiler verdi.

An itibarıyla CoronaVac aşısının 1. dozunu kendine uygulatan sağlık çalışanı sayısının 100 bini aştığını vurgulayan Fahrettin Koca, Türkiye'nin aşı programı uygulama konusunda da çok güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu, bu güce inanan, uygulamaya destek veren herkese teşekkürlerini ilettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca, aşı uygulanmış sağlık çalışanı sayısına dair anlık verilerin bulunduğu linki de paylaştı.

Fahrettin Koca'nın paylaştığı link şöyle:

https://covid19asi.saglik.gov.tr/ >>>

Saat 14.50 itibarıyla aşılanan sağlık çalışanı sayısı 150 bini geçti. Saatte yaklaşık 30 bin civarında sağlık çalışanı aşılaması yapılabildiği görülüyor.

Yorumlar (0)