Koca, barikat kuran sağlıkçılarla görüştü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'yi utandıran ve öfkelendiren görüntülerin yaşandığı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek ameliyathanede barikat kuran personelle görüştü.

SAĞLIK 23.09.2020, 08:56
Koca, barikat kuran sağlıkçılarla görüştü!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta yakınlarının alçak şiddetine maruz kalan sağlık personelini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Twitter hesabından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaretine dair bilgilendirme paylaşımında bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde görevli fedakâr sağlık çalışanlarına ziyarette bulunduğunu belirterek, Emniyet güçleri tarafından irdelenen kamera kayıtlarının ve alçak saldırıya maruz kalan sağlık çalışanlarının ifadelerinin, olayın vahametini ortaya koyduğunu, Cumhuriyet Başsavcılığının hukuki süreci başlattığını, sağlık camiası olarak çok üzgün ve şiddet eyleminin takipçisi olmakta kararlı olduklarını bildirdi.

Ziyaret sırasında çekilen fotoğraf ve görüntüleri de Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ziyaret sırasında Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanesine yapılan baskına ve sağlık çalışanlarının sedye ile ameliyathane önüne barikat kurmasına dair güvenlik kameralarının kayıtlarını izlediğini de kaydederek, sağlık çalışanlarının güvenliğinin "kırmızı çizgi" olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanları olayı anlattı

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki alçak saldırıyı bizzat yaşayan ve yaralıya müdahale eden ekibin başında bulunan sağlık görevlisi, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya olayı şu şekilde anlattı:

"Yaralıya hemen müdahale ettik, Çok gençti. Bizi zaten en çok üzen ölümler, çocuk ve genç ölümleri. Çok çaba sarf ettik. Hasta yakınlarının ruh hâllerini biliriz. Haber beklerler. Bir ara dışarı çıkıp hastanın durumunun kritik olduğunu ve kalbinin durduğunu, solunum yapamadığını bildirdim. O ortamı biz çok derinden hissettik. Tekrar içeri girdik ve bir daha ben bir şey görmedim." 

Çirkin olaya maruz kalan ve ameliyathanenin dış kapısını içeriden sedyelerden oluşan barikatla destekleyen sağlık görevlilerinden bir diğeri ise, hastanın babasına vefat haberini ilettiklerini ve durumu anlatmaya çalıştıklarını ancak hastanın babasının kendini hiç dinlemediğini ve kendine vurmaya başladığını, sonra bir anda ortalığın karıştığını ve ameliyathaneye saldırıldığını belirterek, "Sonuçta biz dışarı çıkacağız, ameliyathanede kalmayacağız. Ama bir anda olay patlak verdi ve biz ameliyathaneden çıkamadık. İçerde kaldık. Dışarıdan yüklenince biz de içeriden kapıları tutmak zorunda kaldık. Kapıya o kadar yüklendiler ki, kapılar bizden tarafa doğru iyice esnedi. Kapımız zaten cam. O karışıklık sırasında biz de arka tarafa geçtik. Cam üzerimize doğru patlar diye travma tahtaları ve sedyelerle barikat kurduk. Birkaç arkadaşımız da 155 Polis'i ve başhekimliği aradı." ifadelerini kullandı.

"Kendimizi korumaya çalıştık"

Bir başka sağlık görevlisi ise Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya, 12 yıla yakın zamandır Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaptığını ve ekip olarak bu gibi olaylar yaşadıklarını kaydederek, "Fakat dünkü başkaydı. Bütün arkadaşlarımız çok korktuk. Herkes canına zarar geleceğini düşündü. Dışarıyı görmüyoruz ama sesler ürkütücüydü. Kapılara yüklenince biz de içerden barikat kurmak zorunda kaldık. Kendimizi travma tahtalarıyla korumaya çalıştık. Sonra işimizi yapmaya devam ettik." şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarını dikkatli bir şekilde dinleyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileyip 1 milyon 100 bin sağlık çalışanının tek vücut olarak bir ferdinin bile geride kalmayarak bu mücadeleyi devam ettirmesinin önemli olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının Covid-19 salgını dışında da kutsal bir görev yaptıklarını, halkın da bu anlamda empati kurarak, bu özveri ve fedakârlığı hissetmelerini beklediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)