Kış geldi, virüsler güçlerini birleştirdi! Bilim Kurulu üyesi uyardı

Kış ayları iyiden iyi kendisini hissettirmeye başladı. Bu yıl solunum yolu enfeksiyonları da ciddi düzeyde artış gösteriyor. Özellikle çocukları etkileyen hastalıkların önüne geçilebilmek için Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den önemli bir uyarı geldi. Özlü, hasta çocukların evlerde izole edilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

SAĞLIK 29.12.2022, 12:06
Kış geldi, virüsler güçlerini birleştirdi! Bilim Kurulu üyesi uyardı

Koronavirüs hayatımıza gireli 3 yıl oldu. Yaklaşık olarak bu kadar süredir koronavirüsle yaşıyoruz ve bitti bitecek dediğimiz bu virüs, uzmanların paylaşımlarına göre farklı hastalıklarla güçlenerek çevremizi iyiden iyiye sardı.

Uzmanlar, RSV; Influenza, koronavirüs çeşitlerinin birleştiği üçlü epideminin dolaşımda olduğuna dikkat çekiyor. Pandemi başından bu zamana dek alınan önlemler ile koronavirüsün dışındaki virüsleri yüzde 55 oranından yüzde 9'lara düştüğü ancak alınan önlemlerin gevşetilmesiyle beraber bu oranın yüzde 39,5'a yükseldiğini paylaştı.

"Çocuklarınızı hastaysa okula göndermeyin"

Tevfik Özlü yaptığı paylaşımda yaygın virüsler nedeniyle çocuklarda semptom görülürse okula gönderilmemesi ve evde izole edilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu aralar okula giden çocuğu olan ailelerde hastalık azalmıyor. Solunum yolu hastalıklarının bir tanesi bitmeden öteki başlıyor. Bu tip enfeksiyonlarda kreşler, ilkokullardan ve anaokullarından başlar ve adeta fidelik işlevi görür. İlk aşamada önce öğrenciler kendi aralarında virüsü yayarlar sonra ise okullara, evlere ve topluma yayılır.

Bu zinciri kırmanın en etkili yoluysa eğer semptom görülüyorsa çocukların evde bir hafta izole olmasıdır.

Fakat kreşe ve okula gidemeyen çocukların büyükbaba, büyükanne gibi yakınlara bırakılması da unutulmaması gerekir ki hastalığı risk gruplarına taşıyabilir. Bu yaş grupları için enfeksiyon çok daha komplike geçebiliyor. Torun sevgimiz kırılma noktamız olmasın."

Yorumlar (0)