Kış aylarında hızlı kilo verirken sağlığı ve bağışıklığı korumak da mümkün 

Günümüzde hızlı kilo vermek isteyen herkes, sağlığını tehlikeye atıyor. Kilo verirken sağlığı korumanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Saadet Tayşi, bağışıklığı güçlendirerek zayıflama konusunda bilgilendirmelerde bulundu. 

SAĞLIK 09.12.2021, 11:47
Kış aylarında hızlı kilo verirken sağlığı ve bağışıklığı korumak da mümkün 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Saadet Tayşi, kış mevsimiyle başlayan ani ve dikkatsiz kilo artışlarına karşı uyarılarda bulundu. Bunun önüne geçmenin mümkün olduğunu aktaran Tayşi, sağlıklı beslenerek hem kilo vermenin hem de bağışıklığı güçlendirmenin kolay yollarının bulunduğunu kaydediyor. 

“Kış mevsimi ve hastalıklar kapımızı çaldı” 

Diyetisyen Saadet Tayşi, konuyla ilgili şunları ifade ediyor: “Kış mevsimi ve hastalıklar aynı anda kapımızı çalmaya başladı. Bu mevsim, bazılarının çok sevdiği fakat pek çoğunun da korktuğu bir mevsim. Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte aileden bir kişinin dahi soğuk algınlığı kapması, diğerlerinin de hastalanmasına sebep olur. Bunun önüne geçmek için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir. Hastalık gelmeden önce kuvvetlendirmek daha iyidir. Sağlıklı beslenerek ve antioksidan açısından zengin meyve ve sebzeleri tüketerek hem bağışıklık sistemini güçlendirebilir hem de kilonuzu koruyabilirsiniz.” 



“Mevsimine göre beslenerek kilonuzu koruyun” 

Tayşi: “Bağışıklık sistemini güçlendirmek konusunda etkili olan en önemli etken, mevsimine göre beslenmek. Kış aylarında özellikle kivi, nar, brokoli, mandalina, kırmızı pancar, karnabahar, soğan ve sarımsak gibi antioksidan deposu olan besinler tüketilmelidir. Soğuk havalarda sıcak yiyecek ve içecekler önemlidir. Bir kase sıcak çorba hem sizin karnınızı doyuracak hem kilo almanızı engelleyecek hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Çorbaları özellikle baharat ve sebzeyle destekleyebilirsiniz.” 

“D Vitamini kış aylarında oldukça önemli” 

Tayşi: “Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kilo verme aşamasında D Vitamini oldukça önemli. Kapalı hava sebebiyle güneş ışığı alımımız azalıyor. Azalan vitamini en sağlıklı şekilde yerine koymak için özellikle balıklardan faydalanabiliriz. Yağlı balıklardan, sardalya ve somondan D Vitamini alabiliriz. Bu balıklar aynı zamanda omega-3 yönünden zengin oldukları için kış aylarında oluşabilecek depresyona karşı koruma görevi üstlenirler. Kış mevsiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da su tüketimini artırmaktır. Hem gecelerin uzaması ve gündüzlerin kısalması hem su tüketiminin azaltılması hem de yiyecek tüketiminin artırılması sebebiyle kış mevsimlerinde kilo alımı atar. Tüm bunların önüne geçmek için su tüketimini artırmalıyız. Kış mevsiminde hızlı ve sağlıksız kilo alımını engellemek için bir diğer seçenek de düzenli egzersiz yapmak. Haftada 150 dakika yapılan egzersiz, insanların hayatını değiştirecektir. Tüm bunların yapılması durumunda hızlı ve sağlıklı kilo verimi de mümkün olacaktır.” 

Yorumlar (0)