Kırmızı alarm verildi: Polikliniklere yoğun bakım ünitesi kuruluyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Ordu'da polikliniklerin kapatılmasına ve yoğun bakım servisi haline getirilmesine yönelik karar alındı. 

SAĞLIK 28.11.2020, 15:40
Kırmızı alarm verildi: Polikliniklere yoğun bakım ünitesi kuruluyor!

Ordu'da artan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle kırmızı alarm verildi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel başkanlığında İl Pandemi Kurulu toplandı. Söz konusu toplantıda, insanları korumak ve yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek için yeni kararlar verildi. 

Yoğun bakım ve izole servise olan ihtiyaç arttı

Ordu'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artmasıyla beraber yoğun bakım ve izole servise olan gereksinimin de artış gösterdiğine dikkat çekildi. Ordu Devlet Hastanesi'nde yer alan prefabrik binadaki polikliniklerin kapatılmasına ve yoğun bakım servisi haline getirilmesine yönelik karar alındı. Öte yandan, Ordu Devlet Hastanesi'nin personel otopark bölümünde tedbir amaçlı prefabrik yoğun bakım servisi oluşturulması kararlaştırıldı. 

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilişkin de yeni kararlar alındı. Söz konusu hastanenin ana hizmet binasında yer alan yemekhane ile birinci katında yer alan birimlerin boşaltılacağı bildirildi. Buraların yoğun bakım servisi olarak hizmet vereceği ifade edildi. 

Diğer yandan, Ordu Verem Savaş Dispanseri ve Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binalarına ilişkin de bir karar alındı. Bu binaların boşaltılacağı, daha sonra da yoğun bakım servisi ve yataklı servis inşa etmek üzere Eğitim Araştırma Hastanesi'ne verileceği bildirildi. 

Tüm klinisyen hekimler çalışacak

Hastane yönetimleri tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) yoğun bakım, poliklinik ve servislerinde tüm klinisyen hekimlerin çalışması için gerekli planlamaların yapılacağı kaydedildi. Öte yandan, acil niteliği taşımayan cerrahi işlemlerin geçici süreyle durdurulacağı, ameliyathanelerin sadece acil cerrahi girişimlere göre hazırlanacağı ifade edildi. 

Sağlık çalışanlarına farklı bölümlerde görev verilebilecek

Ameliyathanelerde görevli olan sağlık çalışanlarına, hastanelerin diğer bölümlerinde görev verileceği belirtildi. TYP (Toplum Yararına Program) dâhilinde farklı kurumlarda görevli olan sağlık çalışanlarına, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli bölümlerde görev verilebileceği aktarıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir hafta içerisinde 15 şehirde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 50 arttığını söylemişti. Söz konusu şehirler arasında Ordu'nun da yer aldığı görülmüştü. 

Yorumlar (0)