Kırmızı alarm verildi! "İl dışına çıkmayın"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ının İstanbul'da bulunduğunu anımsatarak, söz konusu şehirde yaşayanların başka bir yere seyahat etmemeleri gerektiği konusunda uyardı. 

SAĞLIK 03.11.2020, 08:40 03.11.2020, 15:33
Kırmızı alarm verildi! "İl dışına çıkmayın"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin kritik uyarılar geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ının İstanbul'da bulunduğunu hatırlattı.

"İstanbul'daysanız..."

Koca, İstanbul'da yaşayan vatandaşların başka bir şehre seyahat etmemeleri gerektiğini konusunda uyarıda bulundu.

Vatandaşların belirti göstermeyen bir taşıyıcı veya saptanmamış bir temaslı olabileceğini belirten Koca, mecburi olmadıkça seyahatlerin ertelenmesi gerektiğini ifade etti. 

"İstanbul'a gidecekseniz..."

Koca, İstanbul'a seyahat edecek olan vatandaşların yola çıkmadan önce sağlık durumlarını bir hafta boyunca takip etmeleri gerektiğini kaydetti.

Ateş, yorgunluk, kuru öksürük, boğaz ağrısı, koku ve tat kaybı ile solunum sıkıntısı gibi semptomların görülmesi halinde seyahatlerin ertelenmesi gerektiğini aktaran Koca, bu kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi. 

"Büyüklerinizi telefonla arayın"

Koca, İstanbul'a dönüş yapan büyüklerin bir süre ziyaret edilmemeleri gerektiğini kaydederek, kış aylarını daha rahat koşullarda geçirmek için söz konusu şehre gelen yaşlıları bazı tehlikelerin beklediği konusunda uyardı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ının İstanbul'da bulunduğunu bir kez daha hatırlatan Koca, yüz yüze ziyaretlerin risk teşkil ettiğini, bu nedenle büyüklerin ihtiyaçlarının yalnızca telefonla öğrenilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)