Kırkkilit otu şifa dağıtıyor

Pek çok hastalığa iyi gelen kırkkilit otunun sayısız faydası var. Uzmanlara göre kırkkilit otu, özellikle mesane ve böbrekleriyle sorun yaşayanlara büyük yarar sağlıyor.

SAĞLIK 08.01.2020, 14:22
Kırkkilit otu şifa dağıtıyor

Uzmanlar kırkkilit otunun böbrek taşı düşürme konusunda çok etkili olduğunu vurguluyor. Böbrek kumu, böbrek ve mesane taşlarında kırkkilit otu ile kaynatılmış suyla banyo yapmak ve kırkkilit çayı içmek bu rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça etkili. 

Taşların düşebilmesi için basınçtan faydalanabilmek adına idrar uzun süre tutuluyor. Böbrek taşları bu durumda genellikle nispeten rahatça düşürülebiliyor.

Basura sıkıntısı olanlar denemeli

Uzmanlar özellikle böbrek taşı düşürmede çok faydalı olan kırkkilit otunun basura için de faydalı olduğunu söylüyor. Basur kanamalarının giderilmesi için kırkkilit otu çayının tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, bitkinin bir yandan kanama durdurucu özelliğe sahipken, diğer yandan da böbrek destekleme konusunda çok faydalı olduğunu ifade ediyor. Ayrıca kırkkilit otunun ödemler üzerinde de çok hızlı etki gösterdiğini anlatan uzmanlar, ödemi iyileştirmek için bir çözüm bulunamadığında, günde 5-6 bardak kırkkilit çayının gün yavaş yavaş içilmesini tavsiye ediyor.

Damar sağlığında da etkili

Ayrıca kırkkilit otu, yavşan otu ile eşit oranda karıştırılarak çayı yapıldığında, kan temizleyici özelliği ile damar sertliğine ve unutkanlığa karşı faydalı.

Kepek problemine son

Kepek problemi yaşayanlar, kaynatılmış kırkkilit suyuyla her gün yıkandıktan sonra saç diplerine zeytinyağı ile masaj yaptığında kepek probleminden kısa sürede içinde kurtulabiliyor.

Ayrıca uzmanlar, kırkkilit ve binbirdelik otu karışımının içildiğinde bademcik iltihabı, ağız boşluğu ve diş eti kanamalarında ve iltihaplarında, fistüllerde ve poliplerde gargara şeklinde kullanılabileceğine de vurgu yapıyor.

Yorumlar (0)