Karantina sürelerinde değişiklik var mı? Resmi açıklama geldi

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, karantina süresinin 10 gün olması kararının yanı sıra, okullarda PCR testi 5. günde negatif çıkması durumunda karantinanın sonlandırılabileceğini açıkladı.

SAĞLIK 29.10.2021, 09:30 31.10.2021, 09:40
Karantina sürelerinde değişiklik var mı? Resmi açıklama geldi

Karantina süresi ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, karantina sürelerinde değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Karantina süresi 10 güne düşürüldü

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kreşlerde temaslı olma halinde karantinanın 10 güne düşürüldüğüne ilişkin haberlerin basında yer bulmasına bağlı olarak kamuoyundaki tereddütleri gidermek için açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Bilim Kurulumuzun görüşleri kapsamında daha önce aşılı olmayanların temaslı olması halinde karantina süresinin 10 güne düşürülmesi, fakat semptom takibinin 14 gün süreyle yapılmasına yönelik karar alınmıştır. Bu şekilde Temaslı Takibi ve Salgın Yönetimi Rehberi güncellenmiştir. Bu kapsamda, toplumun genelinde karantina süresinin 10 gün olarak belirlenmesi, ilk, orta ve lise kademelerindeki okullarda PCR testinin 5. günde negatif çıkması durumunda karantinanın sonlandırılabileceği hükmüne yer verilmiştir. Sağlık veri tabanımızda 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren bu kapsamda işlem yapılmaktadır. Genel toplum ve ilk ve orta öğretim öğrencileri haricinde farklı uygulamaya dikkat çeken ek bir hüküm bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)