Kalp çarpıntısının kesin tedavisiyle huzurlu yaşam mümkün

Denizli’de 2 senedir kalp çarpıntısıyla hayatını devam ettiren bir erkek, tedavi ile huzurlu yaşamına kavuştu. Şehrin ünlü kardiyologlarından Murat Ünlü’nün gerçekleştirdiği tedavi ile hastanın kalbinde hem sağda hem de solda bulunan ritim bozukluğu kısa sürede tespit ve tedavi edildi. Doç. Dr. Murat Ünlü, kalp çarpıntısı tedavisinin oldukça kolay ve yüzde 99 oranında kesin çözüm olduğunu belirterek insanların bu hastalıkla yaşamak zorunda olmadıklarını aktardı. 

SAĞLIK 20.02.2022, 10:54
Kalp çarpıntısının kesin tedavisiyle huzurlu yaşam mümkün

Denizli’de yaşayan 32 yaşındaki bir erkek hasta, 10 sene önce kalp şikayetleri sebebiyle ablasyon (yakma) tedavisi görmüştü. Ancak son 2 senedir şikayetleri yeniden beliren hasta, şehrin önemli kardiyologlarından Doç. Dr. Murat Ünlü’ye başvurdu. Ünlü ve ekibi, hastanın kalbinde hem sağ hem de sol tarafta var olan ritim bozukluğunu teşhis ederek tedaviye başladı. Aksesuar kablolarının yakıldığını belirten Doç. Dr. Ünlü, bu yöntemle hastanın kısa sürede çarpıntıdan kurtulduğunu dile getirdi. Bu şekilde tedaviyle çarpıntısı olan hastanın yüzde 99 oranında eski sağlıklı hayatına kavuştuğunu belirten başarılı doktor, tedavinin oldukça kısa ve kolay olduğunu kaydetti. 

“Ritim bozukluğu, en çok karşılaşılan hastalık” 

Doç. Dr. Murat Ünlü, kalpte ritim bozukluğuyla ilgili şunları dile getirdi: “Ritim bozukluğu hem en çok araştırılan ve merak edilen hem de en çok hastası bulunan rahatsızlıklardan biri. Özellikle pandemiyle birlikte vatandaşlarımızdaki kalp rahatsızlıkları büyük oranda arttı ve bu dönemde pek çok kişide çarpıntı görülmeye başlandı. Ancak hastaların büyük kısmı hastaneye gelerek koronavirüs kapacaklarını düşündükleri için muayene ve tedaviden kaçınmaya başladı. Bu, hiçbir şekilde tavsiye etmediğimiz bir yöntem. Ritim bozukluğu ve çarpıntı hissedenlerle birlikte kalbinde bir sorun olduğunu düşünen veya rahatsızlık duyan herkes düzenli olarak muayene olmalı, hassasiyet göstererek daha kaliteli yaşam sürmeliler.” 



“EPS yöntemi, kısa sürede gerçekleştirilen bir teşhis” 

“EPS yöntemi dediğimiz elektrofizyolojik çalışma ile anjiyo laboratuvarında, ritim bozukluğunun şeklini ve yerini tespit ediyoruz. Sonrasında da yakma işlemi dediğimiz ablasyon yöntemiyle tedaviyi yapıyoruz. Bu iki işlem sonucunda hasta, ilaç kullanmadan çarpıntılarından arınıyor. 32 yaşındaki hastamıza da bu yöntemleri uyguladık. Kendisi daha önce bir hastanede EPS ve ablasyon tedavileri yaptırmış. Aradan 8 sene geçtikten sonra çarpıntıları yeniden başlamış. Bize geldiğinde EPS ve ablasyon yöntemlerini yeniden önerdik ve bunlarla birlikte çarpıntı bölgesinde canlanma olduğunu gördük. Daha sonra inceleme yaptığımızda hastamızın kalbinin sol tarafında ritim bozukluğuna sebep olan doğumsal olarak ters çalışan bir kablo olduğunu tespit ettik. Bu kabloyu ablasyon yöntemiyle yaktık. Sonrasında hastamızın herhangi bir şekilde çarpıntısı kalmadı. Çarpıntının bu şekilde tedavisinde başarı şansı yüzde 99 oranındadır. Hastamız, hastanede yatmadan aynı gün taburcu oldu. Bundan sonra da ilaç kullanmayacak.” 

“EPS, kalpteki elektrik yeterliliğini test eder” 

“EPS dediğimiz yöntem, daha çok tanı amacıyla yapılan bir testtir. Kalpteki ritim bozukluğunu; kalbin düzensiz, hızlı ya da yavaş çalışmasını tespit eder. Kataterlerin kalp içindeki pozisyonunu izlemek için uygulanır ve lokal anesteziyle gerçekleştirilir. Ağrı ve acı vermez. Herhangi bir riski bulunmadığı için her yaştaki hastaya uygulanabilir. Kalpteki elektrik sistemine bazı uyarılar verilerek aritmi olup olmadığına bakılır. 20 dakika ile 2 saat arasında sürmektedir. Hasta, gün içinde taburcu edilir. Pek çok kalp hastalığının erken teşhisinde bu yöntem kullanılır.” 



“Tavsiyem, kontrollerini düzenli olarak yaptırmaları” 

32 yaşındaki hasta ise durumuyla ilgili şunları dile getirdi: “10 sene önce işlem yaptırmıştım ve 8 sene boyunca sorunsuz şekilde yaşadım ancak son 2 senedir çarpıntım yeniden başladı. Son dönemlerde çarpıntılarım sıklaşmaya başladı. Ben de bu hastaneye geldim. Doktor Murat Ünlü’yü araştırıp geldim. Kendisi beni muayene etti ve tetkikler yaparak ablasyon tedavisini önerdi. Şu anda çok iyi durumdayım. Tavsiyem, çarpıntı hisseden herkesin düzenli olarak muayene olması. Özellikle ailesinde genetik olarak kalp hastalığı bulunanların düzenli kontrole gitmesini öneriyorum.” 

Yorumlar (0)