Japonya'da "gizemli hastalık" korkusu!

Japonya'da, Çin ziyareti sonrası zatürre sebebiyle tedavi altına alınan bir kişide, "gizemli hastalığın" muhtemel sebebi olarak görülen "yeni koronavirüse" rastlandığı kaydedildi.

SAĞLIK 16.01.2020, 13:16 16.01.2020, 13:52
Japonya'da "gizemli hastalık" korkusu!

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığından yapılan açıklamada, ateş ve öksürüğü olan kişinin, 6 Ocak'ta Çin'in Vuhan kentinden Japonya'ya döndüğü ve şikayetlerinin sürmesi üzerine 4 gün sonra hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Çekilen röntgen sonucu hastada zatürre bulgularına rastlandığı, yapılan testlerde, Vuhan'daki salgında görülen koronavirüsün aynısının tespit edildiği ifade edildi.

Kanagawa bölgesinde yaşadığı ve 30'lu yaşlarında olduğu kaydedilen Çinli hastanın, semptomlarının azalmaya başlamasıyla taburcu edildiği belirtildi.

Çin'de "gizemli hastalık" 1 kişiyi öldürdü

Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde yıl başından bu yana 41 kişide görülen yeni bir koronavirüsün yol açtığı zatürreden ilk ölüm, 9 Ocak'ta meydana gelmişti.

Vuhan'da ortaya çıkan salgın, 2002 ve 2003'te yüzlerce kişinin ölümüne yol açan şiddetli akut solunum yolu sendromuna (SARS) salgınını hatırlattığından ülkede endişeye neden olmuştu.

Diğer yandan, yerel yetkililer, Vuhan kentinde onlarca kişide görülen hastalığın, SARS olmadığını belirtmiş ve yapılan ilk incelemelerin hastalığın SARS, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS), influenza, kuş gribi ve adenovirus olma ihtimalini ortadan kaldırdığını belirtmişti.

Yorumlar (0)