İşte maske verip ateş ölçen o robot!

Ordu'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde insanlara maske veren ve ateş ölçen bir robot üretildi. 

SAĞLIK 13.08.2020, 15:45
İşte maske verip ateş ölçen o robot!

Ordu'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde bir robot üretildi. 

Söz konusu robotun tasarımı, Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi’nde çalışan 6 öğretmen tarafından yapıldı.

Öğretmenlerin yazılım, mekanik, kodlama ve elektrik gibi kısımlarını hazırladıkları robotlar, vatandaşları yeni tip koronavirüsten (Covid-19) kaynaklanan tehlikeden uzaklaştırmak, çeşitli mekânlara girişlerde önlem alınmasını sağlamak için imal edildi.

Gövdesinin 3D yazıcı ile üretildiği belirtilen robot, 5 kademeli eylemden sonra vatandaşların içeriye girmelerine izin veriyor. 

Robot, ilk olarak vatandaşların ateşini ölçüyor, daha sonra da el dezenfektanı sıkıp maske uzatıyor.

Ateşi normal seviyede olan vatandaşlara kapıları açan robot, ateşi riskli seviyede çıkanlara ise kapıları asla açmıyor ve görevliye bildirim gönderiyor. 

Mustafa Gençtoprak isimli öğretmen, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin başlamasıyla beraber öğrencileri düşünerek bir robot tasarımı yaptıklarını, ardından bunun için bir ekip kurduklarını söyledi.

Uzun soluklu bir araştırmanın ardından bu robotu imal ettiklerini aktaran Mustafa Gençtoprak, söz konusu robotun, ateşi fazla çıkan kişilerin içeri girmelerine müsaade etmediğini kaydetti.

Yorumlar (0)