İşte koronavirüsün fotoğrafı!

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, Çin'de başlayan ve tüm dünyada büyük endişe yaratan yeni koronavirüsün fotoğraflarını yayımladı.

SAĞLIK 14.02.2020, 13:05 14.02.2020, 13:11
İşte koronavirüsün fotoğrafı!

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı bünyesinde bulunan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID), Aralık 2019'da başlayan ve 64 bin 456 kişiye bulaşarak bin 384 kişinin canını alan yeni koronavirüsün (Covid-19) ve aşı çalışmalarının fotoğraflarını yayımladı.

ABD'nin Montana eyaletine bağlı Hamilton'da bulunan enstitü laboratuvarı, tarama ve transmisyon elektron mikroskopları sayesinde koronavirüsün görüntülerini elde etmeyi başardı. Enstitünün yazılı açıklamasında Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde başlayan koronavirüs salgınının tüm dünya için bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

NIAID, ayrıca virüsün adlandırılmasını da açıkladı. Virüslerin yüzeyinde bulunan "taçlar" yüzünden virüs ailesine Latincede "taç" anlamına gelen "corona" denildiğini belirten enstitü, koronavirüs ailesindeki birçok virüsün de bu taç görüntüsüne sahip olduğunu söyledi.

Enstitü ayrıca Covid-19'la mücadele için sürdürülen aşı geliştirme çalışmalarına ait kareler de paylaştı.

Yorumlar (0)