İşte koronavirüsü yenen doktorların ten renklerindeki değişimin nedeni!

Çin'in Vuhan kentinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan ve iyileşen iki doktorun ten renklerinin değişmesi şaşırtmıştı. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, söz konusu değişimin nedenini açıkladı. 

SAĞLIK 22.04.2020, 10:24
İşte koronavirüsü yenen doktorların ten renklerindeki değişimin nedeni!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde Ürolog Dr. Hu Weifeng ile Kardiyolog Dr. Yi Fan, 18 Ocak günü yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmış ve iki ay boyunca devam eden yoğun tedavilerinin ardından iyileşerek taburcu olmuştu. Fakat iki doktorun ten renklerinde değişiklik yaşandığı fark edilmişti. 

Dr. Hu Weifeng, "Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kâbuslar görüyordum." demişti.

Açıklama geldi 

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, konuya ilişkin açıklamada bulundu.  

Prof. Dr. Tezer, "Koronavirüs sonuç itibarıyla öncelikle yoğun bakıma girdiğinizde tüm sisteminizi etkileyebiliyor. Bu durumda da kalp, böbrek gibi tüm sisteminize etki edebiliyor. Bu bağlamda belki de o kişilerin karaciğer fonksiyonuna eklendiği için safra birikimine bağlı cilt renklerinde değişiklik olmuş olabilir." ifadelerini kullandı. 

"Covid-19 sadece bir solunum yolu hastalığı değildir"

Yale Üniversitesi’nden Kardiyolog Dr. Harlan Krumholz, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) farklı organlara ve sistemlere zarar verebileceğine dikkat çekerek, "Covid-19 sadece bir solunum yolu hastalığı değildir. Bu hastalık, kalbi, karaciğeri, böbrekleri, beyni, endokrin sistemini ve kan sistemini etkileyebilir." dedi.

Yorumlar (0)