İşte koronavirüs aşısının 3 faydası!

Koronavirüs aşısı yaptıran kişilerin hastalığı daha hafif atlatacağı, yoğun bakım servislerinde tedavi gören 65 yaş üstü vatandaşların azalacağı ve böylece sağlık sisteminin üstündeki baskının azalacağı ifade ediliyor. 

SAĞLIK 01.01.2021, 08:45
İşte koronavirüs aşısının 3 faydası!

Çin'den ithal edilen CoronaVac aşıları Türkiye'ye ulaştı. Söz konusu aşıların 14 günlük test süreci başladı. Koronavirüs aşılarının koruma oranına ilişkin çalışmalar da devam ediyor. 6 ay olan koruma süresinin 12 aya yükselebileceği ifade ediliyor. 

Türkiye'de koronavirüs aşısının denendiği kişilerde antikor üretildiği tespit edilmişti. Koronavirüs aşısı yapılan üç kişinin enfekte olsa da hafif şekilde geçirdiği ifade edilmişti. Koronavirüs aşısının yüzde 100 koruma sağlamasa da hastalığı hafif atlatmaya katkı sağladığı kaydedilmişti. 

Koronavirüs aşısını yaptıran kişilerde antikor oluşurken, hastalığın hafif şekilde atlatılması sağlanıyor. Koronavirüs aşılarının faz denemelerinde yer almayan 65 yaş üstü vatandaşların, aşılanacak ilk grupta yer aldığı biliniyor. Aşılamayla beraber yoğun bakım servislerinde tedavi gören 65 yaş üstü vatandaşların azalacağı ifade ediliyor. Bu şekilde hem ölümlerin gerileyeceği hem de sağlık sisteminin üstündeki baskının da azalacağı belirtiliyor. Öte yandan, 65 yaş üstü vatandaşlarda daha az antikor oluşabileceği tahmin ediliyor. 

Koronavirüs aşıları, pandeminin kontrol altında tutulması için en kritik araç olsa da yalnız başına yeterli olmadığı biliniyor. Koronavirüs aşısının yanı sıra önlemlere tam anlamıyla riayet etme ve yoğun denetimler ile 2021 senesinin sonunda koronavirüsün sona erebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)