İşte karaciğerdeki yağları eriten şifalı meyve

Kekreyemiş meyvesi, karaciğer yağ oranını azaltıyor ve kan dolaşımını etkileyip hücrelere daha fazla oksijen gitmesini ve daha fazla yağ dokusunun ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

SAĞLIK 08.11.2019, 17:42
İşte karaciğerdeki yağları eriten şifalı meyve

Lund Üniversitesinde gerçekleştirilen araştırma, kekreyemiş meyvesinin karaciğer yağ oranını azalttığını ve kan dolaşımını etkileyip hücrelere daha fazla oksijen gitmesini ve daha fazla yağ dokusunun yok edilmesini sağladığını, ayrıca meyvenin insülin direncini de düşürerek insanların tip 2 diyabete yakalanma olasılığını azalttığını gösterdi. 

Kekreyemiş meyvesi, karaciğer yağ oranını azaltıyor ve kan dolaşımını etkileyip hücrelere daha fazla oksijen gitmesini ve daha fazla yağ dokusunun ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

"Yağ dokusunun yok edilmesine yardımcı oluyor"

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. İlker Aksoy, İsveç'teki Lund Üniversitesinde yapılan araştırmaya ilişkin açıklamada bulundu.

Aksoy, "Çalışmayı değerlendirdiğimizde, özellikle sıkıntı duyduğumuz ve çoğu katı ve sıvı yağların yasaklandığı karaciğer hastalarında, yağlanması 1, 2, 3'üncü evrede olan hastalarda çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu anlamda karşılaştırmalı yapılan araştırmada en belirgin özellik, kekreyemiş meyvesinin araştırılan diğer bitkilere göre karaciğer yağ oranını azaltması ve içeriğindeki flovonidlerden dolayı kan dolaşımını etkileyip hücrelere daha fazla oksijen gitmesine ve orada daha fazla yağ dokusunun yok edilmesine neden olmasıdır." dedi.

"Kekremiş yiyenlerde kas kitlesindeki artış dikkat çekici"

Araştırmada kekreyemiş tüketen grupta kas kitlesindeki artışın dikkat çekici olduğunu kaydeden Aksoy, şunları söyledi:

"Bizim istediğimiz de tam olarak budur. Dolayısıyla insülin direncini de düşürerek insanların tip 2 diyabete yakalanma olasılığını düşürmektedir. Tüm doğal beslenme desteklerinde olduğu gibi kekreyemişin de böbrek ve kalp hastaları tarafından aşırı tüketiminden kaçınılması ve takip eden hekimlerine danışmaları yerinde olacaktır."

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Aksoy, dünyada ilaçların hastalıklara paralel geliştirildiğini ancak bazı hastalıklar konusunda geliştirilmiş ilaçların olmayışının uzmanları bu gibi meyve ve yemişlere ilişkin araştırmalara yönelttiğini ifade etti.

Yorumlar (0)