İşte cezeryenin faydaları

Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Gök, Mersin ilinin yöresel tatlarından cezeryenin, sağlığa yararlı vitaminler içerdiği için birçok hastalığa iyi geldiğini belirtti.

SAĞLIK 04.01.2020, 12:20 04.01.2020, 12:21
İşte cezeryenin faydaları

VM Medical Park Mersin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Gök, cezeryenin sağlığa faydalarına yönelik bilgiler verdi. Özellikle içindeki havuçtan dolayı, cezeryenin birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Gök, A vitamini bakımından zengin olan cezeryenin, saç ve cilt sağlığı üzerine faydalarından bahsetti. Gök, “En önemli ham maddesi havuç olan cezeryenin içeriğindeki kolajen, saç sağlığı için çok önemlidir. Ayrıca içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildi canlandırır ve cildin daha taze görünmesine fayda sağlar” dedi.

Yorgunluk ve halsizliğe de iyi geliyor

Gök, cezeryenin yorgunluk ve halsizlik gibi soğuk algınlığı ve grip belirtilerine de iyi geldiğini belirterek, "Havuç bol miktarda besin lifi içerir. Bundan dolayı da sindirim sistemi problemlerine iyi gelir. Ayrıca bilimsel araştırmalar, havuçlarda bulunan kumarinin, hipertansiyonu düşürme ve kalp sağlığını korumayla bağlantılı olabileceğini göstermektedir. A vitaminiyle gözleri koruyan havuç alzaymır hastalığını önleyici etkin maddeler de içerir." dedi.

Kilo problemi yaşayanlar dikkat

Cezerye tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Gök, "Cezeryenin iştah açıcı özelliği sebebiyle kilosu düşük olan bireyler ara öğün olarak tüketebilir. Ancak birçok besinde olduğu gibi cezeryeyi de tüketirken dikkat etmek gerekir. Çünkü kalorisi yüksek bir tatlı türüdür. Kontrolsüz tüketildiği zaman kilo alımına sebep olabilir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)