İşte 10 dakikada enerjinizi yükseltmenin 10 yolu!

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, gün boyunca canlılık ve tazelik hissini korumak için basit ve etkili 10 öneride bulundu.

SAĞLIK 13.11.2019, 16:47 13.11.2019, 17:04
İşte 10 dakikada enerjinizi yükseltmenin 10 yolu!

Öğleden sonra gözlerinizi açık tutmakta zorlanıyor musunuz? Kahve içmek etki etmiyor ve canınız tatlı mı çekiyor? Esnemekten duramıyor ve bir an önce kendinizi yatağa mı atmak istiyorsunuz? Eğer demir eksikliği anemisi, hipoglisemi ya da teşhis edilmemiş bir hipotiroid sorununuz yoksa sadece enerjiniz düşmüştür.

İşte gün içinde enerjinizi ve canlılığınızı yeniden kazanmanın yolları

1. Kahvaltı Yapmak

Her sabah kahvaltı yapılması ve kahvaltıda mutlaka protein yemeye özen gösterilmesi gerekiyor. Öğlene kadar aç kalmak, öğleden sonra ve gece gelen yeme krizlerinin en büyük nedenidir. Ayrıca, sabah sadece meyve ya da poğaça gibi basit bir karbonhidrat insülin dengenizi bozup gün boyunca sizi yorgun hissettirebilir.

2. Kan Dolaşımını Aktif Etmek

Gün içinde, sürekli aynı pozisyonda oturmak ve hep aynı hareketler yapmak yerine egzersiz, meditasyon, yoga hatta kısa bir nefes terapisi ya da masaj ile çok kısa zamanda enerjiniz artabilir.

3. Stressavar Kuruyemişleri Tüketin

Magnezyum ve folat açısından zengin olan fıstık ya da badem öğleden sonra iyi bir ara öğün olup enerji verir ve protein yağ dengesini sağlayarak akşama çok fazla acıkmanıza engeller. Protein ve yağ, enerji ile hücre yenilenmesi için önemlidir, magnezyum ise stresiniz ile baş etmeye çalışmanızda size yardım eder.

4. Su İçin

Zaman zaman yorgunluğun hatta baş ağrısının tek çözümü bazen su içmek olabiliyor çünkü susuzluk yorgunluk ve hatta depresif etkliler ile karışabiliyor fakat su içmeye başladığınız zaman bu durum çok kısa sürede düzelebiliyor. 

5. Nane ya da Tarçın Kabuğu Koklayın

Ferahlık kokusu veren nane ile huzur kokusu veren tarçın duygu durumunuzu aniden değiştirebilir. Tarçını veya naneyi koklayarak enerjinizi birden artırabilirsiniz.

6. Hareket Edin

Eğer imkanınız varsa oksijeni bol yerlerde hareket etmeyi tercih edin. Böylelikle; kan, kas ve beyninize yardımcı olursunuz. Egzersiz, doğal bir enerji artırıcıdır ve salgılanan endorfin, mutluluk hormonu serotoninin öncü maddesidir.

7. Güneşte Yürüyüşe Çıkın

Güneşli havada kısa yürüyüş yenilenmek ve hafızayı güçlendirmek için etkili bir yöntem. D vitamini düzeyinizi de kontol ettirmenizin önemli olduğunu da unutmayın.

8. Mutlu Edecek Şarkılar Dinleyin

Kısa molalarda dinleyeceğiniz yüksek sesli enerji veren bir şarkı dinlemeniz durumunda enerjiniz aniden yükselebilir. 

9. Sağlıklı Atıştırmalar Tüketin

Beyin enerji ihtiyacını karşılamak için glikoza ihtiyaç duyar. Bundan ötürü, taze veya kuru meyve ile biraz süt ya da yoğurt enerjinizi kısa sürede geri getirebilir.

10. Pozitif İnsanlarla Vakit Geçirin

Duygular, ilginç bir şekilde bulaşıcı özellik gösterir. Bu sebepten dolayı, enerjinizi yükselten insanlarla tanışmaya ve vakit geçirmeye özen gösterin. 

Yorumlar (0)