İstanbul'da vakalar neden Ankara'yı 5'e katladı?

Eylül ayı ile birlikte birçok vatandaşın tatilden İstanbul'a döndüğünü ifade eden Prof. Dr. Pınar Saip, ihraç edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tekrar ithal edilmeye başlandığını söyledi.

SAĞLIK 26.10.2020, 14:25 26.10.2020, 15:03
İstanbul'da vakalar neden Ankara'yı 5'e katladı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu duyurmuştu. Koca, İstanbul'daki vakaların Ankara'daki vakaları 5'e katladığı konusunda uyarmıştı.

Söz konusu vaka artışı, tatilcilerin İstanbul'a dönmesine bağlandı. Konuya ilişkin açıklama İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip'ten geldi. 

Prof. Dr. Saip, birçok kişinin Eylül ayı itibarıyla tatilden İstanbul'a döndüğünü belirterek, ihraç edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tekrar ithal edilmeye başlandığını söyledi. 

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte insanların daha çok alışveriş merkezlerine ve kapalı mekânlara gittiklerini aktaran Prof. Dr. Saip, toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluğun arttığını ifade etti

Prof. Dr. Saip, yeterli düzeyde tedbir alınmadan yüz yüze eğitime geçildiğini, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını belirtti. 

Normalleşme hamlelerinden sonra vaka sayılarının artacağını zaten öngördüklerini ve bu konuda gereken uyarıları yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Saip, "akıllı" olarak adlandırılan binalarda temiz havanın sağlanamadığını ve havalandırma sistemlerine ilişkin gereken kontrollerin gerçekleştirilmediğini söyledi. 

Prof. Dr. Saip, AVM'lerin artık hafta sonları ciddi derecede kalabalık olduğuna dikkat çekerek, insanların işlerine dönmeleri ve denetimlerin yeterince yapılmaması nedeniyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını ifade etti.

Gazete ve televizyonlarda ilk başlardaki gibi yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin haberler yapılmadığını vurgulayan Prof. Dr. Saip, pandeminin haber değerinin azaldığını belirtti.

Prof. Dr. Saip, son dönemde vatandaşlara "pandemi yokmuşçasına" farklı bir gündemin dayatıldığını ekledi.

Yorumlar (0)