"İstanbul'un yarısı koronavirüse yakalanacak!"

Uzmanlar, kış aylarının sonuna kadar İstanbul'da yaşayan vatandaşların yarısının yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanabileceği konusunda uyardı. 

SAĞLIK 27.10.2020, 08:45 27.10.2020, 15:54
"İstanbul'un yarısı koronavirüse yakalanacak!"

Türkiye'de bulunan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ının İstanbul'da bulunduğu biliniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının Ankara'yı 5'e katladığını söyledi. İstanbul'da uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif çıkma oranının yüzde 20'ye kadar çıktığı ifade edildi. 

Uzmanlar, kış aylarının sonuna kadar İstanbul'da yaşayan vatandaşların yarısının yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanabileceği konusunda uyardı. Megakentte henüz yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının pik yapmadığı ve virüs yükünün fazla olduğu, bu nedenle kış ayları için yeni yasakların hayata geçirilmesi gerektiği ileri sürüldü.

Kapalı mekânlarda toplanılıyor

İstanbul'da kapalı mekânlarda insanların toplu halde bir arada bulunmaları nedeniyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığı belirtildi. Filyasyon ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, toplu halde bulunulan yerlerde vatandaşların uyulması gereken tedbirlere riayet etmedikleri fark edildi.

Sosyal mesafe kuralı hiç sayılıyor

Megakentte yaşayan vatandaşların maske kullanımına özen gösterdikleri, fakat sokak, cadde, meydan, semt pazarları, kafe ve restoranlarda sosyal mesafe kuralına dikkat edilmediği aktarıldı. 

Öte yandan, evlerde yapılan buluşmalar ve memleketinden dönen vatandaşlara yönelik ziyaretler de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artışında etkili oldu. Son günlerde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kadınların sayısında artış yaşandığı görüldü.

Ev ziyaretlerine devam!

Kadınların sürekli birbirlerini evlerinde ziyaret etmeleri, doğum günü, mevlit ve altın günü gibi toplu etkinlikler gerçekleştirmeleri yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma oranının artmasına neden oldu. 

Özel sektör kademeli mesaiye geçmedi

Bir süredir İstanbul'da bulunan Sağlık Bakanı Koca, toplu mekânlara giden kişi sayısının nasıl azaltılabileceği konusunu değerlendirdi. Kamu kurum ve kuruluşlarında kademeli mesai sisteminin hayata geçirilmesi, toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluğu bir nebze de olsa azalttı. Fakat özel sektörde kademeli mesai sisteminin uygulanmaması nedeniyle toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk tamamen sona eremedi.

Yorumlar (0)