İstanbul Sağlık Müdürlüğünden AIDS açıklaması!

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, bugün medyada "HIV'li tıbbi malzemeyi 15 hastada kullandılar" başlıklı haberlere ilişkin açıklamada bulundu. Bahsi geçen hastane hakkında hasta şikayetleri sebebiyle bir yıl önce inceleme başlatıldığı, belirlenen eksiklikler ve uygunsuzluklar sebebiyle ilk olarak geçen yıl kasım ayında bazı birimlerinde geçici olarak hizmete son verildiği, ardından da merkezin tamamen kapatıldığı kaydedildi.

SAĞLIK 31.10.2019, 17:53
İstanbul Sağlık Müdürlüğünden AIDS açıklaması!

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, devam eden incelemeler neticesinde hastanede ruhsatsız olarak cerrahi müdahaleler yapıldığının tespit edilmesi üzerine, merkezde önce ameliyathaneler mühürlendi, daha sonra da Sağlık Bakanlığı kararıyla merkezin tamamında faaliyetlere son verildi. 

Özel Hastaneler Yönetmeliğinin "Tıbbi Kayıt" başlıklı maddesine ve hastanedeki diğer eksiklilere istinaden hastaneye ceza kesen İl Sağlık Müdürlüğü, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başlatılan adli sürecin sürdüğü belirtildi. 

Dİğer yandan, 27 Eylül gününden itibaren faaliyetlerinin tamamı durdurulan hastaneye ilişkin medyada yer alan "HIV'li tıbbi malzemeyi 15 hastada kullandılar" iddialarına yönelik müfettiş ve bilirkişi incelemelerinin sürdüğü ifade edildi.

Yorumlar (0)