İşaret parmağı uzunluğu kalp krizi belirtisi mi?

Eski dönemlerde böbrek çevresinde büyüme, yüzük parmağından uzun işaret parmağı ve göz kapakları çevresindeki yağlanmanın "kalp hastalığı belirtisi" olarak yorumlandığını kaydeden Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalp ve damar sağlığının korunması için tavsiyelerde bulundu.

SAĞLIK 30.01.2023, 17:11 31.01.2023, 14:03 Hakan Öksüz
İşaret parmağı uzunluğu kalp krizi belirtisi mi?

Teknolojinin gelişmediği dönemlerde vücutta yaşanan bazı değişimlerin kalp hastalıklarına yorulduğunu kaydeden Prof. Dr. Bilal Boztosun, "Bazı işaretler, hastalık uyarısı olarak alınabilir. Göbek çevresindeki büyüme, başın tepesinde saç dökülmesinin görülmesi ve yüzük parmağından uzun işaret parmağı, bunlara örnek verilebilir." dedi.

Bu değişimler, kalp hastalığı işareti sayılıyordu

Eski dönemlerde vücuttaki değişimlere bakarak kalp hastalıklarının ortaya konulmaya çalışıldığını vurgulayan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Boztosun, "Kulak memesinde çizgi bulunan kişilerin felç geçirme ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyordu. Yüzük parmağının boyunu geçen işaret parmağı ile göz kapaklarının çevresini kaplayan yağ tabakasının da kalp hastalığı belirtisi olarak yorumlandığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kalp-damar sağlığı için hareket şart"

Eskiden ayak baş parmağına dokunurken dizlerini kırmak zorunda kalanların da kalp hastası olabileceğinin düşünüldüğünü söyleyen Bilal Boztosun, "Artık kalp tomografisi 15 saniyede çekilebiliyor ve hastalık varsa hızlı şekilde teşhis edilebiliyor. Kalp sağlığını korumak için tütün ürünlerinden uzak durmak ve dengeli bir beslenme düzenine geçmek gerekiyor. Hareketsiz yaşam tarzından dolayı kalp-damar hastalığı riski artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)