İş ortamınızı daha sağlıklı hâle getirmeniz mümkün

Günün çok büyük kısmını geçirdiğimiz ofislerimiz ve masalarımız, sağlığımız için daha uygun hâle getirilebilir.

SAĞLIK 16.12.2019, 17:19
İş ortamınızı daha sağlıklı hâle getirmeniz mümkün

Ofiste yapılacak işler bitmez, ancak alınacak ufak önlemler ofiste geçirilen zaman daha kaliteli hâle getirilebilir. Hem sağlığınız hem de verimliliğiniz bu önlemlerle güçlenecek.

Hastalıkların yayılmasını önlemek gerek

Ofisteki insanlarla tokalaşarak ya da sarılarak selamlaşmaktansa uzaktan selamlaşmak hastalıkların yayılmasına engel olur. Bu sayede ofisinizde bir salgın oluşmadan hasta iş arkadaşlarınız iyileşebilir.

Temiz hava ihmal edilmemeli

Mola vakitlerini ofiste değil dışarıda geçirmek sağlık için çok önemli. Hem oturmaktan tutulan vücuda bir hareket sağlar hem de temiz hava sayesinde zihniniz yenilenir. Yeniden çalışmaya başlamadan önce zihnin temizlenmesi verimi de artıracak.

Dışarı çıkma fırsatınızın olmadığı yoğun günler için ise camlarınızı düzenli olarak açıp ortamı havalandırmayı unutmamalısınız.

Çalışılan masanın temizliğine dikkat edilmeli

İş yerinde en çok temas edilen şey masa. Masanın temizliği sağlıklı bir çalışma ortamı kurmak adına çok önemli. Masanızı her daim temiz tutarsanız hastalıklarla karşılaşma olasılığınız da düşecektir.

Masada su bulundurmak faydalı

Bol bol su içmek vücudun sağlıklı çalışması ve dirençli olması için çok önemli. Masada bulundurulacak bir şişe su size su içmeniz gerektiğini sık sık hatırlatacak. Su içmeyi sevmeyenlerdenseniz, suyunuza bırakacağınız meyveler ya da tarçın gibi baharatlar suyun içimini kolaylaştırır.

Ara öğün seçimleri önemli

Çalışırken beslenme şeklini dengede tutmak her zaman kolay olmuyor. Ara öğünlerde yapacağınız sağlıklı seçimler gün içindeki enerjinizi yüksek tutar ve vücut direncinizi artırır.

Yorumlar (0)