İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 12 oldu!

İran'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye çıkarken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47'ye yükseldi.

SAĞLIK 24.02.2020, 10:34 24.02.2020, 11:08
İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 12 oldu!

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 12'ye çıkarken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47 oldu.

İran devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, Sağlık Bakanı Said Nemeki, Kovid-19 vakalarına ilişkin Meclis'e bir rapor sundu. 

Nemeki'nin sunduğu raporda, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 12'ye, virüsün bulaştığı kişi sayısının da 47'ye çıktığı kaydedildi.

Türkiye, İran sınırını kapatmıştı

İran'da hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye, İran sınırını kapatmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tüm uluslararası uçuşlar (İran'dan gelişler) saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu." bilgisini veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dün ve önceki gün, 8 İran vatandaşı hastalık bulgularının olması nedeniyle ülkemize girişleri verilmedi. Van'da soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi gözlem altındaydı. Onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı." demişti.

İran'a komşu 7 ülkeden 4'ü, yeni tip koronavirüs vakalarından dolayı Tahran ile sınır kapılarını kapattı.

Hangi ülkeler sınırlarını kapattı?

İran'ın komşuları Türkiye, Irak, Pakistan ve Afganistan Tahran'la sınır kapılarını kapattığını açıkladı. Azerbaycan, Türkmenistan ve Ermenistan'dan henüz sınır kapatma kararı gelmedi.

Yorumlar (0)