İmplant yaptırmaktan çekinmeyin! Ağrısı, diş çekimi ağrısından farksız 

Mersin’de Diş Hekimi olarak görev yapan Sancar Şimşek, implant uygulaması hakkında pek çok kişinin kafasını karıştıran “ağrı” konusunda açıklamalarda bulundu. 

SAĞLIK 13.04.2021, 15:01 14.04.2021, 09:27
İmplant yaptırmaktan çekinmeyin! Ağrısı, diş çekimi ağrısından farksız 

Ramazan ayında vücut sağlığımız kadar ağız içi sağlığımız da oldukça önemli. Çürükleri, eksik dişleri, diş eti sorunlarını tedavi ettirmeyen kişiler, bu ay içinde aç ve susuz kalmaya bağlı olarak ağız kokusu ve ağız içi ağrısı yaşayabiliyor. 

Ramazan ayı başlamadan önce diş hekimlerinin en önemli uyarısı, “ağız içi bakım ve tedavilerin” yapılması yönündeydi. Rahat bir oruç ayı geçirmek için gerekli olan işlemlerden biri olan implant, pek çok kişiyi korkutan ve ağrı olacak korkusuyla pek çok kişinin yaptırmaktan vazgeçtiği tedavilerden.

Mersin’de görev yapan Diş Hekimi Sancar Şimşek de bu konu hakkında açıklamalarda bulunan kişiler arasında.



İmplant ağrısı, diş çekimi ağrısından farksız

“İmplant tedavisi, hastanın durumuna bağlı olarak kısayıp uzayabiliyor. Burada önemli olan tedavinin sorunsuz şekilde tamamlanması. Süreçte sorun yaşamayan hastalar, diş çekiminden sonraki ağrı kadar ağrı hissedecektir. Bu ağrıdan sonra ise kök içindeki implantın varlığı hiçbir şekilde hissedilmez; hasta, kendi dişiymişçesine hayatına devam eder.” cümleleriyle açıklama yapan Hekim Şimşek, implant konusunda bir çekince olmaması gerektiğini aktarıyor.

“İmplant sayesinde eksik dişler tamamlanıyor”

İmplant sayesinde eksik dişlerin tamamlandığını söyleyen Şimşek, bu işlemin, olmayan diş kısmında çene kemiği üzerine bir adet vida ve vidanın üstüne de diş takılması suretiyle yapıldığını belirtiyor. Hem yemek yemek hem de estetik açısından oldukça kolaylık sağlayan bu işlem, hayat boyu garantisi olan işlemler arasında geliyor. 

Yorumlar (0)