"İlk koronavirüs aşıları hatalı olabilir!"

İngiltere, ilk uygulanacak yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının hatalı olabileceğini bildirdi. 

SAĞLIK 29.10.2020, 10:52
"İlk koronavirüs aşıları hatalı olabilir!"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünya genelinde bir milyondan fazla can alırken, herkes aşının bulunmasını merakla bekliyor. 

İngiltere Aşı Görev Gücü'nün başkanlığını yürüten Kate Bingham, şu ana kadar hiçbir aşının yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı kadar beklenmediğini ifade etti.

"Tek yöntem aşı"

Lancet isimli tıp dergisi için yazı hazırlayan Kate Bingham, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) önüne geçebilmek için tek yöntemin "aşı" olduğuna dikkat çekti.

Kate Bingham, ilk geliştirilecek olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına fazla iyimser bakılmaması gerektiğini belirtti. 

"Herkes için yararlı olmayabilir"

İlk geliştirilecek olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının büyük bir olasılıkla kusursuz olmayacağını aktaran Kate Bingham, söz konusu aşıların hatalı olabileceğini ve tüm insanlığa yarar getirmeyebileceğini, bu nedenle herkesin tedbirli olması gerektiğini ifade etti. 

Potansiyel yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için yürütülen faaliyetlere destek vermek için kurulan İngiltere Aşı Görev Gücü, söz konusu faaliyetler için oluşturulacak finansmanı canlandırmayı ve klinik çalışmaları izlemeyi hedefliyor. 

İngiltere Aşı Görev Gücü, hükümetin bilim danışmanlığını yürüten Sir Patrick Vallance tarafından oluşturuldu. Söz konusu grubun başkanı olan Kate Bingham, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına ilişkin bilgi veriyor. 

"AZD1222" aşısı, Oxford Üniversitesi Jenner Enstitüsü ve Oxford Aşı Grubu tarafından geliştirildi. Söz konusu aşının üretim lisansını ise AstraZeneca şirketi satın aldı. Bu aşı için İngiltere ile Hindistan'da ikinci ve üçüncü aşama klinik çalışmaların yürütüldüğü biliniyor. Güney Afrika, Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ise üçüncü aşama klinik çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

Dünya genelinde 30 bin gönüllü üzerinde denenmesi amaçlanan "AZD1222" aşısı için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından 1,2 milyar dolar fon sağlandı. Avrupa ülkeleri de denemelerin başarıya ulaşması durumunda AstraZeneca şirketinden 400 milyon doz "AZD1222" aşısı almak için anlaşma sağladı. 

Yorumlar (0)