İl Sağlık Müdürü uyardı: Kritik olmasa da endişelendirici!

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki yükselişin kritik düzeylere ulaşmadığını ancak endişelendirdiğini ifade etti. 

SAĞLIK 26.11.2020, 08:15 26.11.2020, 09:39
İl Sağlık Müdürü uyardı: Kritik olmasa da endişelendirici!

Türkiye'nin diğer birçok ili gibi Kayseri'de de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış yaşanmaya başladı. Söz konusu şehirde İl Pandemi Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıya Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlık etti.

Kurul üyelerinin katılım gösterdiği toplantı, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) halk sağlığı ve kamu düzeni bakımından neden olduğu tehlikeyi idare etmek ve virüsün bulaş hızını durdurmak için gerçekleştirildi.

Toplantıda, şimdiye dek yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin alınan önlemler, güvenlik güçleri tarafından yapılan denetimler, sağlık hizmetleri, izolasyon ve filyasyon faaliyetleri ele alındı. Öte yandan, kış aylarının gelmesiyle birlikte Erciyes'te yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin alınabilecek tedbirler görüşüldü. 

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde iki ay önce yüksek vaka oranlarının hızlıca önüne geçildiğini ve pandeminin kısmi olarak kontrol altında tutulduğunu hatırlattı.

"Son iki haftadır vakalar arttı"

Kayseri İl Sağlık Müdürü Benli, şimdi ise 1.5 aylık süreç değerlendirildiğinde son iki haftadır yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını söyledi.

"Bu yükseliş de atlatılabilir"

Benli, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki yükselişin kritik düzeylere ulaşmadığını ancak endişelendirdiğini ifade ederek, alınacak erken önlemlere söz konusu yükselişin de atlatılabileceğini ekledi. 

Türkiye'de hasta ve vaka sayıları arasındaki ayrım kaldırıldı. Böylece Türkiye'de son bir günde tespit edilen vaka sayısı 28 bin 351 olarak kayıtlara geçti. Son bir günde 168 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)