İkinci salmonella vakası! Dünyaca ünlü markada görüldü

Kinder’in ürettiği çikolatalı ürünlerde tespit edilen salmonella bakterisinin ardından dünyaca ünlü bir diğer markada daha aynı bakteriye rastlanıldı.

SAĞLIK 30.06.2022, 16:08 30.06.2022, 17:30
İkinci salmonella vakası! Dünyaca ünlü markada görüldü

İsviçre’nin dünyaca ünlü çikolata ve kakao üreticisi Barry Callebaut’un Belçika’da faaliyetlerine devam eden fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi. Dünyanın birçok ülkesine sevkiyat gerçekleştiren Barry Callebaut’un fabrikasında tespit edilen salmonella, dünya genelinde yeni bir tedirginlik yarattı. 

“Fabrikada 25 Haziran’dan bu yana üretim yapılmamaktadır”

Konuyla ilgili açıklama ise bizzat firma tarafından yapıldı. Belçika’da hizmet veren fabrikadaki tüm üretimlerin durduğu vurgulanan açıklamada, “Uzmanlarımız ve araştırma ekibimiz tarafından fabrikada gerçekleştirilen incelemeler sonucu üretim bölümümüzde salmonella bakterisine rastlanılmıştır. Gerçekleştirilen tespit üzerine fabrikadaki tüm birimlerimizde çalışmalar durdurulmuştur. Fabrikada 25 Haziran’dan bu yana üretim yapılmamaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Belçika makamları bilgilendirildi

Barry Callebaut’tan yapılan açıklama, Belçika makamlarının ve fabrikadan alışveriş yapan toplam 75 müşterinin de hızlı bir şekilde bilgilendirildiği kaydedildi. 

Yorumlar (0)