İkinci dalga tedbirleri gündemde! Sokağa çıkma yasağı da var

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin alınacak yeni tedbirler planlanırken, hafta sonlar sokağa çıkma yasağının geri getirilmesi değerlendiriliyor. 

SAĞLIK 01.09.2020, 16:11 01.09.2020, 16:19
İkinci dalga tedbirleri gündemde! Sokağa çıkma yasağı da var

Türkiye'ye yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgasının geleceğine yönelik tartışmalar sürerken, kış aylarına yönelik alınacak olan yeni tedbirler de konuşuluyor.

Söz konusu tedbirler arasında hafta sonları sokağa çıkma yasağının geri getirilmesi de var. 

Yaz mevsiminin sona ermesiyle büyük şehirlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda alarm durumuna geçildi. Artık hareketliliği yavaşlatmak adına yeni tedbirler alınacak. 

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın yazısında, blok yasakların artık hayata geçirilmeyeceği, lokal yasakların süreceği ifade edildi.

Sadece sorun yaşanan yerlerin izole edileceği kaydedilen yazıda, dükkânlar ile iş yerlerinin kapatılmayacağı bildirildi. 

Yazıda, şehirlerdeki vakaların durumuna göre hafta sonları sokağa çıkma yasağının geri getirilebileceği aktarıldı. 

Hareketliliğin yavaşlatılmasına yönelik tedbirlerin alınacağı belirtilen yazıda, 65 yaş üstü vatandaşlar ve üniversite öğrencileri konusunda alınan kararların etkili olacağı ifade edildi.

Yazıda, 65 yaş üstü vatandaşların belirli alanlara girmelerine engel olunacağı kaydedilerek, oturacakları parkların ve binecekleri otobüslerin ayrı olarak belirlenmesinin sağlanacağı bildirildi

Ara kesmelerin uygulanacağı ve böylece yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bir kişiden başka bir kişiye bulaşmasının engelleneceği belirtilen yazıda, okullara ilişkin önemli kararlar alınacağı kaydedildi. 

Yazıda, ilköğretim öğrencilerin yüz yüze eğitim alması, kronik rahatsızlığa sahip olan öğrencilerin uzaktan eğitim alması ve üst sınıf düzeylerinde yalnızca 8'inci ve 12'nci sınıfların yüz yüze eğitim almalarına yeşil ışık yakıldığı ifade edildi. 

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesine dair bir plan olmadığı aktarılan yazıda, kantinlerin, yurtların ve kafelerin hareketlilik kazanmasının tehlikeli olacağı ve bunu kontrol altında tutmanın zor olacağı belirtildi. 

Yorumlar (0)