"İki ilde vakalar yüzde 100 arttı!"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya ve Hatay'da son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 100 artış gösterdiğine dikkat çekti. 

SAĞLIK 04.12.2020, 09:40
"İki ilde vakalar yüzde 100 arttı!"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır, Trabzon, Antalya ve Hatay'ın sağlık müdürleriyle video-konferans yöntemiyle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi.

Twitter hesabından söz konusu toplantılara ilişkin paylaşımda bulunan Bakan Koca, Diyarbakır, Trabzon, Antalya ve Hatay'da yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son durumun ele alındığını ifade etti.

Koca, yeni tip koronavirüste (Covid-19) yüksek riskin sürdüğü konusunda uyarıda bulundu.

Tek tek uyardı!

Hatay'da son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 100 arttığını belirten Koca, yoğun bakım doluluk oranının da yüzde 70'e ulaştığını ifade etti.

Koca, Antalya'da son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 100 artış gösterdiğini kaydederek, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71'e çıktığını aktardı.

Trabzon'da son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 50 arttığına dikkat çeken Koca, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 75'e ulaştığını belirtti.

Koca, Diyarbakır'da son bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında sabit bir artış yaşandığını belirterek, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 70'e çıktığını ifade etti. 

3 ili daha uyarmıştı!

Öncek gün Samsun, Ordu ve Adana'yı uyaran Koca, söz konusu şehirlerde son iki hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 100 arttığını, Konya ve İzmir'de ise yüzde 50 artış gösterdiğini belirtmişti. 

Koca, Samsun, İzmir ve Adana'da bulunan hastanelerin ve sağlık çalışanlarının üzerindeki baskının giderek arttığını vurgulamıştı. 

Türkiye'de son durum

Türkiye'de son bir günde 32 bin 381 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 4 bin 190 hasta iyileşti. Türkiye'de son bir günde 187 kişi yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Son bir günde uygulanan test sayısı ise 187 bin 518 olarak kayıtlara geçti. 

Yatak doluluk oranı yüzde 55,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 71,7 olarak açıklandı. Ventilatör doluluk oranı ise yüzde 40,1 olarak duyuruldu. 

Yorumlar (0)